5 tips voor shopverslaafden

5 tips voor shopverslaafden

Want shoppen wordt dan niet meer leuk.

Ben jij een échte fanatieke shopaholic? Nu denk ik dat 40% van de vrouwen in Nederland zich Shopaholic kunnen noemen. Wat als het nu écht de spuigaten uit loopt? Je geeft meer geld dan je hebt? Je komt in de schulden? Of te wel het scenario: Shop verslaafd! Lees snel onze 5 tips om van je shopverslaving af te komen! 

Shopverslaving is niet een verslaving waarvoor je je hoeft te schamen, veel vrouwen in Nederland lijden hieronder. Het gevoel wat je krijgt van uitverkoopjes scoren is heel erg herkenbaar! Toch zijn er een paar tips als je er te drastisch aan verslaafd bent!

5 tips voor shopverslaafden

Tip 1: Schulden? Nee!

Zorg dat je niet in de schulden kan komen? Geef zeker geen geld uit wat je niet hebt. Dus heb je een creditcard? Knip deze door (a la shopaholic de movie) kun je €1000 rood staan? Ga naar de bank en schrap dit limiet! Dat is een mooie eerste move!

Tip 2: Laat je niet verleiden

Laat je niet verleiden. Als je elke week in de stad hangt, dan is de verleiding heel groot dat je dan juist gaat shoppen. Dat is nou juist wat je NIET wilt. Dus ga dan de stad ook niet in. Ga zeker ook NIET online shoppen. (kijken mag ook niet!) Zeg alle nieuwsbrieven op, van alle merken die je in je inbox krijgt!

Tip 3: Stel grenzen

Spreek met jezelf een limietbedrag per maand af. Wat mag en kun je uitgeven en hou jezelf hier aan. Als je van jezelf weet dat dit niet gaat lukken, vraag je vriend, vriendinnen je hier aan te helpen herinneren!

Tip 4: Kast uitpluizen

Kijk eens wat je in je kast hebt! Haal alle dozen en zakken te voorschijn en kijk of je hier leuke combinaties van kunt maken. Je zult versteld staan wat je allemaal nog hebt! Kijk meteen of je de nieuw gevonden outfits kunt combineren met je accessoires!

Tip 5: Wat moet je aan?

Gebruik de app What To Wear, hier kun je van al je outfits foto's maken. Heb je een moment dat je denkt: Ik weet niet wat ik aan moet? Kijk gewoon in je app en ga al je outfits na. Wedden dat je niet snel meer zult zeggen: "Ik heb helemaal niets in mijn kast hangen!"

Sarah Glasbergen

Door

20 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!