5 bijzondere plekken waar je met speciale dieren kunt zwemmen

5 bijzondere plekken waar je met speciale dieren kunt zwemmen

Roze dolfijnen, schildpadden en varkens,,

De natuur heeft zoveel moois te bieden, dat het bijna een zonde is om niet de wereld in te trekken en te ontdekken. Wie wil er niet wakker worden in een hangmat op een verlaten strandje.. Haal een kokosnoot uit de boom en loop de oceaan in om te zwemmen MET VARKENS! Dat kan namelijk op de Bahamas. Lees verder voor 4 andere bijzondere reizen om met dieren te zwemmen

Varkens hebben het eiland Big Major Cay in de Bahamas overgenomen en zwemmen vrolijk rond. Word je niet jaloers als je naar de foto's kijkt?

5 bijzondere plekken waar je met speciale dieren kunt zwemmen

 

1. Zwemmende zwijnen op Pig Beach

Er zijn verschillende legendes over de manier waarop varkens op het eiland Big Major Cay in de Bahamas terecht zijn gekomen. Het verhaal gaat dat de biggen door zeelieden op het eiland zijn achtergelaten, om ze op de terugweg vervolgens weer op te halen en op te eten. Maar, de zeelieden kwamen nooit meer terug en de varkens overleefden door eten dat gedumpt werd door passerende schepen. Volgens een andere legende zijn de varkens de enige overlevenden van een schipbreuk en zwommen zij naar het eiland.

Hoe de zwijnen terecht kwamen op de Bahamas, maakt ook eigenlijk niet uit. Nu worden ze gevoed door toeristen en locals. De perfecte locatie om met deze bijzondere viervoeters te zwemmen terwijl je geniet van de Caribische zon. Er zijn nu totaal 20 varkens op het eiland, een paar verdwaalde katten en geiten.

2. Snorkelen met zeekoeien in Florida

Als je naar de Crystal River in Florida gaat, dan mag je de kans om met zeekoeien te zwemmen niet aan je voorbij laten gaan. Aan de Nature Coast leven de meeste zeekoeien en de kans is groot dat je ze daar dan ook spot. De kolossale beesten van ruim 500 kilo (!!) en een lengte van 3 meter zijn super zachtaardig, nieuwsgierig en erg sociaal. Spring het water in en wacht tot er een zeekoe naar je toe zwemt. Ze zijn niet gevaarlijk en kunnen niet bijten.Het is een bijzondere ervaring om oog in oog te staan met zo een enorm wild beest.. Maar, het zal liefde op het eerste gezicht zijn en een ervaring om nooit meer te vergeten.

TIP: Ga wel vroeg op pad, zeekoeien houden namelijk van een siësta, dus later zijn ze niet te zien!

3. Geluk opzoeken bij de roze dolfijnen in Thailand

Welk meisje droomt er niet van: zwemmen met dolfijnen. Maar je droom wordt nog mooier als het roze dolfijnen zijn! Deze aparte dolfijnensoort komt onder andere in Dolphin Beach in Thailand voor. Naast de opmerkelijke kleur zijn de zoogdieren ook te herkennen aan hun lange, spitse bek. In Dolphin Beach Thailand leeft een groep roze en grijze dolfijnen: de Indo-Pacific Humpback dolfijnen.

De lokale bevolking zegt dan ook niet voor niets: “een roze dolfijn brengt geluk!”

4. Omringd door kwallen in Palau

Eén van de meest unieke plekken op de wereld: het kwallenmeer in Palau, een land gelegen in Oceanië. Je stapt als het ware een compleet andere wereld in. Van grote tot kleine holtedieren en als je in het meer zwemt, zwem je tussen al die kwallen in. Geen paniek hoor, door hun evolutie kunnen de kwallen niet meer steken. Je kunt ervoor kiezen om zonder wetsuit te zwemmen, je voelt dan hun weke substantie tegen je aanbotsen. Zodra je de schrik te boven bent dat een kwal je niet heeft gestoken, word het een buitengewoon mooie belevenis. Geniet!

 

5. Schildpadden mogen niet ontbreken op je lijstje in Barbados

In Barbados zijn de lokale vissers druk bezig met het behouden en verzorgen van deze vriendelijke, lieve reuzen: de hawksbill en leatherback schildpadden. Ooit waren zij met uitsterven bedreigd, maar nu worden ze beschermd en groeien in aantallen met dank aan de locals. Zij zorgen dat er voldoende voedsel voor ze is, schrapen de schelpen van het schild en zorgen ervoor dat de nestelgebieden veilig zijn.

Met een catamaran word je naar een plek gebracht voor deze reuzen ronddobberen. Pak je snorkelgerei en onderwatercamera en maak foto's om nooit meer te vergeten.

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

20 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!