Amerikaanse (64) werkt 'bucket list' van haar hartdonor (21) af

Amerikaanse (64) werkt 'bucket list' van haar hartdonor (21) af

Als eerbetoon aan Kristina, omdat zij Susan een nieuw leven gaf, zal Susan zelf het wensenlijstje van Kristina afwerken. Kristina wilde een wereldreis maken, op een kameel rijden en een vliegtuig besturen. Allemaal dingen die zij, helaas, nooit meer zal kunnen ervaren.

Susan Veira, een 64-jarige vrouw uit Amerika, kreeg onlangs het hart van de 21-jarige Kristina Chesterman. Kristina overleed vorig jaar september tijdens een tragisch verkeersongeval, maar had niet het plan om al zo vroeg uit het leven te stappen en volgde onwijs veel dromen. Ze had een zogenoemde 'bucket list' die heel even onafgewerkt leek te blijven. Maar, niets is minder waar. Wat er gebeurde met de 'bucket list' zal zorgen voor het nodige kippenvel.

Kristina belandde na de aanrijding in een coma en werd hersendood verklaard. Een aantal dagen later stierf ze. Omdat ze geregistreerd stond als donor werden haar organen getransplanteerd. In totaal redde ze het leven van vijf personen, waaronder twee kinderen.

De 'bucket list' wordt tóch afgewerkt

Susan Vieira is dus één van de personen waarvan Kristina het leven redde. Susan had last van haar hart en is Kristina ontzettend dankbaar voor het schenken van haar hart. Zodra Susan een beetje hersteld was van de heftige operatie zocht zij contact met de familie van Kristina. De moeder van Kristina vertelde Susan over haar 'bucket list'. Susan twijfelde geen moment en wist dat ze actie moest ondernemen.

'Ook al zal de rest van haar lichaam nooit haar dromen kunnen vervullen, in ieder geval doet haar hart het wel', vertelde Susan.

Zodra Susan volledig is hersteld van de operatie zal ze het lijstje afwerken.

Credit: H.Post

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!