Zevenjarige jongen sterft voor het leven van zijn moeder

Zevenjarige jongen sterft voor het leven van zijn moeder

Chen was nog maar vijf jaar oud toen er hersentumor bij hem werd geconstateerd. Alsof dit niet al erg genoeg was, leed zijn moeder tegelijkertijd aan een chronische nierziekte.

Zeven jaar jong, een hersentumor en dan je leven opofferen voor dat van je moeder. Dat gaat over de kleine held Chen Xiatian. "Laat mij maar sterven, want dan kan ik het leven van mijn moeder redden." is wat hij zei en dat is ook wat er gebeurde.

Zevenjarige jongen sterft voor leven moeder

Kleine, grote held

Heel even leek het er op dat de kleine Chen zou herstellen en beter zou worden. Maar, niets bleek minder waar: de tumor sloeg opnieuw agressief toe. Chen kreeg van de doktoren te horen dat hij nooit oud zou worden. Hij werd blind en was bijna verlamd. Dit was voor Chen genoeg om een heldhaftig besluit te nemen: "Ik wil mijn moeder redden."

Zijn besluit stond vast

Het ziekenhuis nam contact op met de oma van Chen. Met één van Chen's nieren was zijn moeder geholpen en verdere donatie van de andere nier en zijn lever zou ook nog eens twee andere levens redden. De oma van Chen legde dit aan zijn moeder voor, maar zij weigerde direct. Toch was de kleine Chen niet om te praten, hij moest en zou zijn moeder redden. Zijn moeder was in tranen en zei dat als haar zoon zou sterven, haar enige troost was dat een deel van hem zou voortleven in haar.

Uiteindelijk ging zijn moeder ermee akkoord. Chen stierf op woensdag 2 april op zevenjarige leeftijd. Zijn nieren en lever werden zo snel mogelijk verwijderd, waarna de nier aan zijn moeder gedoneerd werd.

De tweede nier van Chen ging naar een 21-jarig meisje en zijn lever werd geïmplanteerd bij een 27-jarige man.

Credit: Dailymail

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!