De Braided Bead Bracelet - In 7 stappen maak je deze zelf

De Braided Bead Bracelet - In 7 stappen maak je deze zelf

Wil je de hele familie erbij betrekken? Het is tegenwoordig ook erg hip om een gevlochten armband als man te dragen, dus knutsel er met zijn alle op los!

Maak dit keer de hele gave braided bead bracelets!  Mix en match meerdere kleurtjes en armbanden met elkaar voor een stunning effect. Deze fabulous jewels zijn trouwens ook leuk om weg te geven of cadeau te doen aan vriendinnen, collega's of familie. Benieuwd hoe je deze kekke armbanden zelf maakt? Bekijk het stappenplan hieronder!

Braided Bead Bracelet

Benodigdheden

  • Waxdraad (linnen)
  • Rocailles maat: 4 mm (kraaltjes)
  • Een knoop met 2 knoopgaatjes
  • Schaar

De producten kun je kopen bij een hobbywinkel of online webshop. Maar voor low budget probeer eens de plaatselijke markt, aparte kraaltjes met mooi draad!

benodihdPhoto Credit: Honestly... WTF

Aan de slag

Stap 1

Knip een groter en kleiner stuk van het waxdraad. Het grote stuk moet ongeveer 66 cm zijn, het kleine stuk waxdraad ongeveer 48 cm. Vouw het langere stuk draad op de helft dubbel. Leg een van de uiteinden van het korte stuk draad, naast beide uiteinden van het lange draad.

Vouw het overige draad van het korte stuk daar dubbel waar ook het lange draad dubbelgevouwen is. Zo krijg je 2 parallelle lussen!

Stap 2

Maak een knoop in beide lussen. Zorg er voor dat je lussen ongeveer een centimeter lang zijn. Knip het overige draad van het korte stuk af, zodat je alleen nog 3 gelijke strengen overhoud.

Stap 3

Begin nu met het vlechten van de 3 strengen. Stop nadat je ongeveer 2 - 3 cm gevlochten hebt. Rijg nu een kraaltje aan de linker streng.

Stap 4

Nu komt de hardest part! Zorg ervoor dat het kraaltje goed tegen de bovenkant van het draad aangedrukt zit. Kruis de linker streng met het kraaltje nu over de middelste streng, net zoals je normaal doet bij vlechten. Rijg nu een kraaltje aan de rechter streng en kruis deze streng weer over de middelste streng.

Eigenlijk blijf je gewoon doorvlechten alleen voeg je elke keer een kraaltje toe aan de streng die je over de middelste streng gaat kruisen.

Stap 5

Zorg ervoor dat de kralen elke keer strak tegen het draad aanzitten en houdt het draad ook goed strak. Voor de rest vlechten maar! Net zolang totdat het gedeelte met de kraaltjes lang genoeg is zodat de armband straks goed om je pols kan.

Stap 6

Eindig de armband met een stuk gevlochten draad zonder kraaltjes, net als aan het begin van de armband. Maak aan het einde van de armband een stevige knoop. Houd er rekening mee dat je de juiste lengte hebt. De armband moet niet te strak of te los zitten.

Stap 7

Voeg nu een knoop met 2 knoopgaatjes toe aan het einde van de armband. Stop 2 strengen door één knoopsgat en doe de overige streng door het andere knoopsgat. Maak nu nog een knoop aan het  uiteinde zodat de knoop stevig vast zit. Knip daarna de losse strengen af en tadaaa... je braided bead bracelet is af!

TIP: Maak verschillende kleuren armbandjes. Gebruik een andere kleur waxdraad of kraaltjes!

[gallery link="none" columns="2" ids="55390,55391,55392,55393,55394,55396,55397,55398"] Photo Credit: Honestly... WTF

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!