15 tips tegen chagrijnig zijn

15 tips tegen chagrijnig zijn

Ben jij vaak chagrijnig? Daar kun je nu wat aan doen!

Iedereen heeft er wel eens last van: een chagrijnig bui. Je kruipt dan het liefst lekker in bed en kijkt heel de dag TV. Natuurlijk mag je je rot voelen, maar er is een tijd dat je jezelf moet oppakken en verder gaan. Wat kun je precies doen dan als je chagrijnig bent? 

Dat je chagrijnig bent kan verschillende oorzaken hebben zoals stress op je werk, je hebt net ruzie gehad of je hebt slecht nieuws gekregen.

15 tips tegen chagrijnig zijn

 

1. Waarom ben je chagrijnig?

Probeer als eerste uit te vinden waarom je in een bad mood bent. Je kunt een slecht humeur hebben, terwijl je niet weet waarom.

2. Doe iets grappigs

Doe dit meteen! Zoek een leuk filmpje op Youtube of kijk een leuke humor serie! Vergeet je het rotgevoel en kun je daarna weer verder.

Lachen werkt altijd goed!

3. Ga niet shoppen

Als je je niet lekker in je vel voelt dan heb je de neiging om veel spullen te kopen en spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Of je kunt maar geen keuzes maken. In een chagrijnig bui moet je juist lekker chillen.

4. Zet je favoriete liedje op

Kies een nummer met een lekkere beat erin maar geen zielig liefdesliedje, daar word je alleen maar meer verdrietig van. Zing met volle borst mee, dans en vergeet even waar je mee zat!

5. Ga ergens anders heen

Pak de auto of ga naar buiten voor een wandeling. Frisse lucht is goed voor je hersenen en daardoor ga je je beter voelen. Je bent even weg van de bekende omgeving waardoor je nieuwe energie kunt opdoen.

6. Heb je ruzie?

Als je boos bent op iemand, beeld je dan in hoe zij/hij zich voelt. Is het het wel waard om hier ruzie over te hebben? Denk na over waar het over gaat en leg het bij! TIP: Koel wel eerst af!

"Vraag dan om hulp aan de mensen die van jou houden"

7. Chagrijnige houding veranderen

Het draait om jouw houding. Verander jouw houding en move on. Je kunt in een negatieve spiraal blijven hangen, waardoor je alles zwart wit ziet. Kom je hier niet uit?

Vraag dan om hulp aan de mensen die van jou houden. Het is echter wel moeilijk om je houding te veranderen en hier heb je dus wel hulp bij nodig.

8. Korte work-out

Een work-out als je chagrijnig bent? Je moet er eigenlijk niet aan denken. Ga er toch voor! Doe een oefening voor twee minuten zoals push-ups of sit-ups. Nog beter ga een rondje hardlopen! Hierdoor krijg je nieuwe adrenaline in je lichaam en voel je je lekkerder.

9. Ontdek de schrijfster in jezelf

Schrijf op papier wat je denkt. Het voelt heel goed om het op te schrijven, op die manier kun je het toch kwijt zonder te praten. Je kunt eventueel ook een dagboek schrijven, dit helpt je om elke dag te evalueren en confronteer je jezelf met je eigen dingen van de dag.

Zo kom je er vanzelf achter dat je misschien bepaalde dingen anders moet aanpakken en minder je druk hoeft te maken.

10. Heb je het zo erg?

Vraag jezelf af of het allemaal wel zo erg is. Heb je het echt zo erg? Bedenk ook dat veel anderen het minder goed hebben dan jij.

11. Verwen jezelf

Chagrijnig of niet, doet iets wat je fijn vindt. Koop een lekkere koffie van de Starbucks eet een broodje op een terrasje of neem een middag vrij en ga lekker naar het strand! Je chagrijnig bui is zo verdwenen. 

12. Zoek anderen op

Ga gewoon even met vriendinnen op pad. Zet je over je chagrijnigheid heen en spreek wat af. Even een wijntje op terras en klets of over je problemen of juist helemaal over niets.

13. Yoga

Doe een paar yoga oefeningen. Door yoga ontspan je en leeg je je hoofd even. Het voelt alsof een last van je schouders valt. Na een goede sessie weet je vast niet meer dat je chagrijnig was.

14. Crea bea

Ga iets creatiefs doen zoals breien, naaien of kleuren. Als je je daarin verdiept, dan vergeet je ook even alles om je heen.

We hebben veel leuke ideeen voor je om zelf te maken, zoals een foto drukken op hout, een poef breien of maak een strik als knot in je haar!

15. Chocola!

Eet een kleine stukje pure chocola, dit werkt als antidepressivum. Neem niet een te groot stuk want de reep is zo op voordat je het door hebt. Net als winkelen heb je vaak ook de neiging om te veel te gaan eten. Hier krijg je later ook spijt van, waardoor je weer chagrijnig wordt.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

13 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!