Vader draagt invalide zoontje 30 kilometer naar school

Vader draagt invalide zoontje 30 kilometer naar school

Twee keer per dag op en neer naar school om je zoon van een goede opleiding te laten genieten. Dat doet vader Yu Xukang uit China. Deze vader draagt zijn invalide zoontje 30 kilometer naar school!

Als ouder wil je alleen het beste voor je kind: gezondheid, de beste opleiding en een mooi leven. Maar deze vader gaat een stap verder: Yu Xukang brengt én haalt zijn kind iedere dag op van school, dat betekent dat hij zo'n 30 kilometer per dag aflegt. Wat is het toch mooi om een liefdevolle vader te hebben. 

Liefde kent geen grenzen

Xuhang's dag begint om 5 uur in de ochtend. Hij staat op en maakt de lunch van zijn zoon, Qiang. Dan draagt hij deze 7,5 kilometer naar school. Vervolgens gaat de vader terug en als het tijd is om zijn zoon op te halen, dan is Xuhang er weer klaar voor. Iedere dag legt de trotse vader 30 kilometer af om zijn invalide zoon naar school te brengen.

Droom van een vader

Qiang kan zelf niet naar school lopen, omdat zijn benen en armen gedraaid zijn. "Mijn zoon met zijn beperkingen is niet in staat om in zijn eentje te lopen, dus dat betekent ook dat hij niet kan fietsen. Ondanks dat hij 12 jaar oud is, is Qiang 90 centimeter lang. Maar ik ben trots op het feit dat hij de beste is van zijn klas en ik weet dat hij grootse dingen gaat doen. Mijn droom is dat hij naar de universiteit gaat. Ik weet dat mijn zoon beperkingen heeft, maar er is niets mis met zijn hersenen."

 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!