Is detoxen gezond?

Is detoxen gezond?

Is detoxen dé oplossing voor een gezond en fit bestaan?

Het nieuwe jaar staat natuurlijk in het teken van voornemens! Fit zijn en gezond leven is al jaren een van de meest voorkomende voornemens. TPY's Lizanne testte gedurende drie dagen een kuur van Balanzs JuiceCleanse en wist vanaf dag 1 dat het een serieuze business is... 

Begin Detox

Voordat ik aan de Balanzs Cleanse kuur kon beginnen, moest ik gaan afbouwen met lichte recepten. Zo heb ik geen koffie meer gedronken, ben meer gaan sporten en heb veel water gedronken! (Balanzs Clease stuurt van te voren de 'spelregels' naar je op. Handig!) De doos met sappen kwam al snel binnen en ik was klaar voor de start. Ben je benieuwd hoe ik het er vanaf heb gebracht? Lees dan mijn detox dagboek!

Detox Dagboek

Dag 1 - Ochtend

Vol goede moed begin ik deze detox! Met veel pijn in mijn hart, want oh wat houd ik van een heerlijke snack op zijn tijd.. Ik begin met een glas warm water en ga naast mijn vriend zitten als hij zijn eitje naar binnen werkt. Ik probeer mij zo min mogelijk te focussen op het eten, maar mijn maag knort. Het eerste sapje de Energisze Juice valt zwaar op mijn maag, nooit gedacht maar ik zit daadwerkelijk vol en ik heb ook nog eens veel energie.

Dag 1 - Middag

Na gedoucht te hebben stappen we op de fiets om vervolgens een borrel te doen bij mijn schoonouders, maar ik mag niks! Een groen theetje tegenover een flink champagneglas doet wel pijn! Maar ik heb een Greensz Love Juice al achter de kiezen, dus nu mag ik gaan wachten op de Refresh Juice.. Oef!

TIP: Focus je niet op het eten en drink heel veel glazen water.. Zo heb je toch het gevoel dat je wat binnen hebt!

Dag 1 - Avond

Ik heb mijn schoonouders van het idee kunnen afpraten, we gaan gelukkig geen biefstuk buiten de deur eten. Het gaat veel makkelijker als mensen om je heen je steunen en je ook niet te veel verleiding bieden. Mijn grootste verleiding is het zondagavondje buiten de deur in mijn favoriete restaurant. Mijn avondeten heb ik uit de koelkast gehaald en een soep staat op mij te wachten. Hierna ga ik mijn favoriete serie kijken en kijk ik eventjes naar wat er op de agenda staat deze week, net voor het slapen gaan probeer ik eens de Zsss-sap en val hierna in slaap.

TIP: Maak de soep warm, dat is veel lekkerder en zo voelt het alsof je nog echt een ''warm prakkie'' aan het eten bent!

Dag 2 - Ochtend

De nacht was heel erg zwaar, ik heb heel de nacht gehold naar de wc. Mijn darmen maken overuren en ik voel mij niet echt prettig, de spiegel vertelt dat ook nog eens aan mij. Vandaag ga ik weer naar kantoor en staat een werkdag voor de deur, hoe kom ik dit door? Een glas warm water en een Energisze Juice later stap ik op mijn fiets en ik voel mij best prima eigenlijk. Ik fiets op mijn gemakkie naar kantoor en begin deze week met frisse moed!

Dag 2 - Middag

Tijdens de lunchpauze merk ik het, ik heb een honger gevoel. De Greensz Love Juice staat op mij te wachten in de koelkast, maar het is nog een blok ijs.. (iets te lang in de vriezer laten liggen). Tegenover zit mijn collega Nikki lekker te eten en ik bekijk het eten ineens heel anders. Het is zo makkelijk om alles in je mond te stoppen wat je voor geschoteld krijgt, maar waar komt het vandaan en wat doet het voor je lichaam? Die vragen krijg ik niet uit mijn hoofd. Ping! De Greensz Love Juice heb ik eventjes opgewarmd en is klaar om opgedronken te worden, nu snel weer aan het werk en de wekker zetten voor een uurtje of half 4.

TIP: Op je werk komt de grootste verleiding, maar geef er niet aan toe. Focus je op je e-mail als ze langskomen met chocolaatjes of een net gebakken taart (dat komt hier op de redactie namelijk best vaak voor) en je voelt je daarna een winnaar omdat je de verleiding hebt overwonnen!

Dag 2 - Avond

De Zsoep staat voor mij al klaar in de keuken als ik thuis kom, gelukkig want ik moet opschieten voor de pilates-les vanavond! Eenmaal aangekomen bij mijn pilates-les komt het ineens hard aan, gelukkig weet mijn lerares van het feit dat ik aan het detoxen ben. De oefeningen kosten mij veel meer tijd dan eerst en ik focus mij harder dan normaal, maar waarom lukt het niet? Als ik thuis kom surf ik op het internet rond naar ervaringen en gelukkig ben ik niet de enige die het zwaar heeft gehad met detoxen. Ik heb altijd alles kunnen eten en mijn familie houdt van lekker eten, niet gek met Italiaanse achtergronden dus het detoxen valt zwaar. Maar even positief ik sta nog en ik beweeg op het moment heel soepel!

TIP: Na acht uur is het normaal gesproken niet slim om nog te eten, maar de Zssss-sap brengt je wel degelijk rust en dat heb je nodig tijdens je detox periode!

Dag 3 - Ochtend

Deze nacht sliep ik heerlijk door! Wat een uitvinding zo'n Zsss-sap, je slaapt heerlijk en je wordt ook nog eens rustig wakker. Een warm glas water en de laatste Energisze Juice drink ik voorzichtig naar binnen. Vandaag moet ik even wat harder doorfietsen en ondanks een echte brieswind fiets ik harder dan ooit te voren, handig dit! De ochtend verloopt soepel en ik denk geen een keer aan eten.. Ik maak gelijk een afspraak dat ik vanavond nog naar die Yoga les moet!

TIP: Neem een lepeltje en neem je tijd voor het "opdrinken" van je sapje, hierdoor lijkt het alsof je meer hebt gegeten en heb je ook nog wat om te happen!

Dag 3 - Middag

Tijdens de lunch ben ik sterker, er zijn wat meer mensen aan tafel en het is gezellig. Heel het kantoor en een aantal klanten zitten rustig te kletsen waardoor ik de focus niet op het eten hoef te leggen. Mijn Greensz Love Juice neem ik mee naar mijn plek omdat het mij niet lukt om te praten en te ''eten'' tegelijk. Bewust bewaar ik hem voor achter m'n computer. De gehele middag werk ik hard door en om drie uur hoor ik het wekkertje van mijn mobiel af gaan, oh nog een half uurtje, dan mag ik weer lekker 'happen'.

TIP: Als je aan een detox begint, denk goed na over de dagen waarop jij het fitst bent! Zit je lekker in je vel in het weekend? Probeer het dan in het weekend!

Dag 3 - Avond

Vandaag eet ik helemaal alleen, niemand die mij ziet of tegen kan houden om te gaan snoepen of iets anders te eten. Toch weersta ik de verleiding van het snoepen en maak ik mijn Zsoep warm om vervolgens op de bank RTL boulevard te kijken. Op dat moment was net een B-celeb aan het praten over de voordelen van afvallen. De foto's van haar billen van 20 jaar geleden zijn nog hetzelfde als nu! Ik ga van de bank af en haast mij om de Yoga-les van vanavond te halen, deze oefeningen komen goed van pas! Na het douchen stap ik mijn bed in en de Zsss-sap staat op mijn nachtkastje klaar. Nog een nachtje slapen en de detox zit erop!

TIP: Beweeg veel tijdens je detox, je kan je erg slap voelen maar van sporten krijg je weer meer energie. Verplicht jezelf om dat tijdens je detox te doen!

Na de detox

Na de detox voel ik mij daadwerkelijk fitter, mijn lichaam reageert sneller en mijn uithoudingsvermogen zit op zijn piek. Ik ben nog eens 1 kilo afgevallen, wat een leuke bijkomstigheid is! Een detox zorgt voor een reiniging in je lichaam en dat had ik nodig! Mijn lichaam heeft er gelukkig goed op gereageerd en ik heb het overleefd. Alle horror verhalen van het internet zijn meegevallen en de detox is aan te raden voor als je wat meer energie in je leven wilt.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

29 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!