Detox je lichaam

Detox je lichaam

7 tips voor een detox!

Je hebt het misschien niet altijd door, maar dagelijks stellen we ons lichaam bloot aan ontelbare giftige stoffen. Hierbij kun je denken aan zware metalen in de lucht, de gifstoffen van make-up en bijvoorbeeld verzuring door slecht eten. 

Een detox kan er voor zorgen dat je lichaam deze stoffen loslaat en afvoert. Hierdoor komt je lichaam weer terug in balans en begin je weer met een schone lei. Dé ideale manier om je lichaam op te schonen. 

1. Detox je lichaam iedere dag!

Het is niet de bedoeling dat detox je leven gaat leiden, maar let er wel op dat je iedere dag zuiverende voeding eet. Op deze manier blijf je je lichaam ondersteunen tijdens het detox proces.

2. Verwijder de gifstoffen uit je dagelijkse leven!

Directe verandering van je eetpatroon is nooit goed, pak het daarom stap voor stap aan. Kies steeds meer voor biologische, natuurlijke voeding. Eet veel groente!

3. Laat die vezels maar komen!

Vezels maken je darmen schoon en zijn dus heel goed tijdens je detox programma. Kies vooral voor vezels in groenten en voeg vezels toe aan je dagelijkse eetpatroon. Denk hierbij aan lijn- en chia zaad.

4. Water, water, water!

Water zuivert en ondersteunt je lichaam bij het afvoeren van de gifstoffen. Even klaar met water? Drink dan groene thee!

 

5. Zorg voor voldoende voedingsstoffen!

Doordat er tijdens het detox'en veel stoffen afgevoerd worden, is het wel belangrijk dat je in de gaten houdt dat je lichaam geen tekort aan belangrijke vitaminen en mineralen krijgt. Let er daarom op dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt!

6. Start je dag met groenten!

Je dag met een groente smoothie beginnen is de ideale manier om je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen. Doordat deze fijngemalen worden in de blender, is het voor je lichaam makkelijker op te nemen.

7. Eet meer rauwe groenten!

Rauwe groenten zijn ontzetten zuiverend. Vooral groene bladgroenten bevatten super veel vezels, vitaminen en mineralen! Lekker door salades, als smoothie én snack!

Lees mijn persoonlijk ervaring over een 3-daagse detox kuur.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!