Modern interieur - 7 tips

Modern interieur - 7 tips

Omdat dat groene bad echt niet meer kan...

Een modern interieur verandert vaak omdat er steeds nieuwe trends op de markt komen. Heeft jouw oma bijvoorbeeld nog oranje behang en een groen bad? Dat was vroeger in maar nu vinden veel mensen dat toch oubollig. 

Het belangrijkste is dat je je lekker voelt in jouw huis dus je hoeft dus echt niet met alle trends mee te lopen. Wij hebben 7 tips voor jullie opgesteld om toch een modern gevoel te hebben in jouw huis.

1. item centraal in je interieur

In een modern interieur draait het om 1 item in de kamer. Dat is de blikvanger. Werk daar omheen en koop mooi meubilair en accessoires die daar bij past. Het kan bijvoorbeeld om een gave muur, bank of tapijt gaan. Als het een groene bank is, kies dan voor de rest van de kamer voor neutrale kleuren zoals witte muren en houten meubels. Hieronder staat het schilderij in het middelpunt.  

2. Less is more

Het draait vooral om minimalisme en daar horen geen tierelantijntjes bij. Houd het simpel met jouw favoriete items. Hang de mooiste foto’s op aan de muur als collage en laat al je souvenirtjes in de kast staan. Boeken staan ook erg leuk als decoratie en leg ze op een plank in het zicht.

3. Verschillende vormen

In een modern interieur zijn vooral rechte lijnen te vinden zoals hoge plafonds, grote glazen ramen en brede deuren. Ronde vormen zijn hiermee goed te combineren zoals een ronde bijzettafel. Veel verschillende vormen maakt het modern en speels. Denk ook aan de kleur en materiaal, zodat het niet te druk wordt.

4. Materialen

Kunststof, glas en hoogglans lak zie je veel in een strak interieur. Deze materialen zijn goed te combineren met een mooi tapijtje en een stoffen bank. Denk bijvoorbeeld aan rode stoffen stoelen en een glazen eettafel. Heb je onder alle lagen behang een stenen muur? Maak de muur helemaal schoon voor een modern gevoel in de kamer. Wil je een stoere uitstraling? Zet dan tafels of kastjes van staal in de kamer. 

5. Kleur in je interieur

Als je aan een modern interieur denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de kleuren zwart en wit. Tegenwoordig is dit helemaal niet meer het geval. Het draait dus om 1 item en als het een knalgele poef is, houd dan de rest neutraal. Is de kleur van het ene item rustig? Dan kan je een leuke oranje vaas erbij kopen. Het gaat dus echt om variatie in je kamer.

6. Groen in de kamer

Kies een keer niet voor rozen op de tafel maar zet stoere gladiolen met een paar takken in een vaas. Planten zijn ook erg leuk om in de kamer te zetten en passen in elk interieur. Planten zijn ook ook erg goed voor je omdat ze extra zuurstof geven.

7. Mix & match

Oud en nieuw. Warm en koud. Een modern interieur gaat vooral om de variatie in kleur, materiaal en vorm. Tegenstellingen maken het ook afwisselend. Hang een mooie kroonluchter aan het plafond onder een mooie houten tafel in de woonkamer. Of een kamer met witte meubels en roze accessoires zijn ook een goed mix & match.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

28 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!