Hoe houd ik mijn relatie spannend?

Hoe houd ik mijn relatie spannend?

'Hoe houd jij je relatie spannend en leuk?,' is de vraag die Roos mij vorige week stelde. Deze week beantwoord ik haar vraag.

Hoe houd ik mijn relatie spannend? Dat vroeg Roos vorige week aan mij. Met een nieuwe liefde creëer je een compleet nieuwe wereld. Bouw niet verder aan die muur rondom je hart, maar sta open voor iemand die je bakstenen langzaam laat afbrokkelen. Probeer jezelf te beschermen, maar met mate.

LEES OOK: De eerste brief van Roos aan Jess

In de rubriek 'brieven aan' volgen we twee jonge meiden 'Jessica en Roos'. Beiden heel verschillend van karakter. Jessica denkt vaak erg diep na en heeft een passie voor yoga en mindfulness. Rosalyn is een tikkeltje nuchterder, erg georganiseerd en volgt het dagelijkse nieuws op de voet.  Ze hebben één gezamenlijke hobby en dat is reizen.    

Hi Roos,

Super leuk om een brief van je te mogen ontvangen! Net als jij zit ik al een tijdje, 4,5 jaar, in een relatie. De eerste piek, een relatie krijgen en de tweede piek, samenwonen hebben wij gehad. Dus ook wij zitten tussen de tweede en de derde piek in, het trouwen. Maar trouwen én ook kinderen krijgen zie ik bij ons nog niet gebeuren, als ik heel eerlijk ben. Hij is net afgestudeerd en heeft zijn eerste fulltime baan én ik ben nog bezig met het afronden van mijn opleiding, stage lopen en afstuderen.

'Jess, moet je nu echt elke vakantie een weekendje of weekje ergens naartoe?' 'Ja lieverd, weet je hoe groot de wereld is!' Mijn obsessie, veel van de wereld zien, is nu ook een beetje zijn obsessie. Veel mooie reisjes maken staat dan ook bij ons op nummero uno als het gaat om prioriteiten/wensen. En dat is al één tip die ik je wil geven bij het spannend houden van je relatie: ga er lekker samen op uit.

Voor ons is dat het bezoeken van een nieuwe stad, het mogen proeven van een andere cultuur, het leren kennen van nieuwe mensen en/of lekker ergens een hapje eten. Zo doe je samen nieuwe indrukken op, kun je samen ervaringen delen én kun je op een luie zondag samen herinneringen ophalen aan die leuke dag, weekend en/of weekje.

En daarnaast op je vraag hoe houd je het dan leuk, gezellig en alles behalve saai? Zou ik willen antwoorden dat het ook in je karakter zit. De een is heel erg tevreden aangelegd, de ander is altijd zoekende. Zo is hij eerder tevreden en ben ik altijd zoekende, nieuwsgierig naar.. Dit zorgt wel voor wat spanning. Het ene moment ben ik tot over mijn oren verliefd en wil ik 24 uur bij hem zijn, maar aan de andere kant vind ik het belangrijk om me-time te hebben zodat ik mezelf kan ontplooien.

Daarom heb ik afgelopen jaar ook de keuze gemaakt om een halfjaartje naar Rotterdam te verhuizen. Van maandag tot donderdag zit ik dan in Rotterdam en in het weekend ben ik dan samen met hem in ons huisje in Enschede. Nou ja samen, hij heeft zijn voetbal, ik heb mijn yoga, hij heeft zijn vrienden, ik heb mijn vriendinnen, we hebben allebei familie.. De momenten die je met elkaar hebt worden schaarser en misschien juist omdat ze schaars zijn kun je zo intens van de momenten genieten als je samen bent.

‘Wie doet de was, wie kookt, gaan we GTST of Voetbal International kijken’, zijn vragen die bij ons geen issues meer zijn. Op de momenten dat we samen zijn genieten we van het moment en van elkaar. Het is in ieder geval alles behalve saai. Dus tip twee: blijf lekker allebei je eigen ding doen, zo voorkom je de sleur. 

Om mijn brief niet te lang te maken heb ik hieronder nog een paar punten voor je opgesomd om je relatie bijzonder te houden, puur door bewust te blijven van:

  1. Dat je relatie sowieso al iets heel bijzonders is. Een relatie gaat niet vanzelf, daar moet je in blijven investeren. Hoe bijzonder is het dat je relatie zowel hoge pieken als diepe dalen doorstaat. Dat maken jullie samen mogelijk! Hoezo saai?
  2. Kies een tegenpool, dan verveel je je nooit. Jullie hebben dan waarschijnlijk hele andere inzichten en daardoor raak je niet uitgepraat. In ieder geval als jullie allebei met een open mind in de relatie staan. Spannende momenten gegarandeerd!
  3. Blijf elkaar verrassen! Doe bijvoorbeeld iets onverwachts, iets out of the box. Verzin een leuk uitje samen, maar vertel hem tot op de die dag niets. Haal hem van zijn werk op en neem hem mee naar de plek waar jullie een gezellige avond tegemoet gaan. Of leg een lief briefje klaar die hij ziet bij thuiskomst.

Ik hoop dat je wat aan mijn punten hebt én je jouw relatie spannend kunt houden zonder die pieken, trouwen en kinderen, nodig te hebben. Misschien dat jij mij kunt helpen met de volgende vraag: 'Waar heb jij het lef vandaan gehaald om helemaal in je eentje op reis te gaan? Ergens is dat ook nog wel een diep verlangen van mij, alleen vind ik het alleen zijn nog wel moeilijk én heb ik dus altijd de behoefte om eerder samen te gaan.'

Ik ben benieuwd naar je advies! Tot volgende week.

Lieve groetjes,

Jessica

Jessica Jansen

Door

22 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!