Schoenen inlopen - Zo maak je je nieuwe schoenen passend

Schoenen inlopen - Zo maak je je nieuwe schoenen passend

Het liefst wil je je nieuwe schoenen meteen de hele dag aan en iedereen laten zien hoe geweldig ze je staan.

Je kent het wel, je staat in een schoenenwinkel en je ziet ze staan: een paar pumps die zó geweldig zijn die je gewoon MOET hebben! Je kunt het niet laten om ze te passen. Ze staan geweldig, maar als je een rondje door de winkel loopt merk je het al. Ze knellen wel een beetje bij je teen en het randje bij je enkel is ook een beetje scherp. Je kijkt in de spiegel: ja, die schoenen zijn voor jou gemaakt. Gewoon een kwestie van uitlopen..

Maar hoe doe je dat? Het liefst wil je je nieuwe schoenen meteen de hele dag aan en iedereen laten zien hoe geweldig ze je staan. Je loopt ze inderdaad flink uit, maar of het je voeten ten goede komt? Bovendien kun je je schoen daarna waarschijnlijk weer een paar weken in de kast zetten, omdat je voeten zo kapot zijn dat ze niet meer in je nieuwe pumps passen. Lees hier onze tips voor het goed inlopen van je schoenen!

1. Schoenen inlopen? Bouw het op!

Nu je besloten hebt dat je jouw pumps gaat inlopen, kun je vast niet wachten om ze te dragen tijdens een leuk feestje. Toch kun je het beter langzaam opbouwen. Begin eerst met een uurtje, dan twee uurtjes, enzovoorts.

2. Rekken en strekken

Door je schoenen een beetje uit te rekken gaan ze lekkerder zitten. Deze twee tips helpen je om je schoenen te rekken, maar pas op doe het niet teveel, want het zou zonde zijn als je jouw schoenen te ver rekt waardoor ze te breed of te wijd worden.

Hoe uit te rekken: Heb je bepaalde plekken waar die schoenen erg zeer doen? De schoenmaker kan ze op die plekken een beetje oprekken. Dit versnel het 'perfect passen van je schoen' én het scheelt je een hoop pijn.

Rekken met dikke sokken: Zorg dat je geen bezoek krijgt en trek een paar dikke sokken aan. Maak de sokken eerst nat met warm water. Ga met die natte sokken in je schoenen en blijf net zolang op je schoenen lopen tot de sokken droog zijn. Je moet er wel voor zorgen dat er druk op je voeten komt, dus blijf wel een beetje bewegen. Doe dit bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen!

3. Voorzorgsmaatregelen

Blarenpleisters

Neem een paar blarenpleisters mee als je je nieuwe schoenen op een feestje wilt dragen. De blarenpleisters van Compeed zijn geweldig. Trek die pleister er pas af als hij helemaal los gaat zitten! Ze zorgen er namelijk voor dat je blaar meteen herstelt. Als je hem er te vroeg af haalt, heb je kans dat je de blaar kapot trekt en dan kun je je schoenen voorlopig wel vergeten.

Ballerina's to go

Neem een extra paar schoenen mee als je ergens heen gaat en je niet helemaal zeker weet of die pumps al lekker zitten. Een paar ballerina's in je tas en je bent zeker dat je een avondje kan dansen zonder dat je je voeten kapot maakt. En mocht je ze vergeten zijn; geen paniek. In sommige uitgaansgelegenheden kun je ze gewoon uit de automaat trekken!

4. Schoenen inlopen? Keep walking

Totdat het moment daar is en je je schoenen de hele dag kunt dragen, is het belangrijk dat je je knellende pumps wel regelmatig aantrekt. Als je ze dagelijks even een uurtje draagt, zul je ze sneller voor langere tijd aankunnen, dan wanneer je ze een dag draagt en vervolgens de rest van de maand niet meer. Je schoen vormt zich namelijk naar je voet en als je hem niet vaak draagt valt hij terug in zijn oude vorm. Op die manier blijf je pijnlijke voeten houden!

Sarah Glasbergen

Door

14 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!