Je schoenen oprekken? 4 handige manieren

Je schoenen oprekken? 4 handige manieren

Je schoenen te klein gekocht? Dat kan de beste overkomen. Er is geen nood aan de man je kan ze echt heel makkelijk een maatje groter krijgen. Lees hier vier manieren!

Je bent in je favoriete schoenenwinkel, totdat je hart plots stil blijft staan. Je droomschoenen staren je aan. Met 50% korting! Schoenengod, have mercy! Helaas zit je maat er niet meer bij. Maar deze pareltjes kun je toch niet laten liggen? Met een beetje wringen pas je er nét in, maar lekker is anders. Gelukkig zijn er een aantal tricks waarmee je je shoes ietsjes kunt uitrekken. 

1. Met een wattenschijfje

Maak een wattenschijfje nat en stop dit op de plek waar het knelt. Loop er vervolgens zo vaak mogelijk mee. De schoenen gaan dan naar je voeten staan!

2. Met ijs

Vul een druk- en sluitzakje met water en steek dit in je schoenen, zet je schoenen in de diepvriezer en het water zal uitzetten waardoor je schoenen groter worden. In onderstaande video wordt precies voorgedaan hoe het moet!

3. Bij leren schoenen

Als de schoenen van echt leer zijn kun je er natte kranten indoen. Laat dit twee à drie nachten laten opdrogen. Na het opdrogen moeten ze ongeveer een halve maat groter zijn.

4. Schoenmaker

Wist je dat je het ook gewoon bij de schoenmaker kan laten doen? Dit kost meestal nog geen vijf euro. Je kunt het zelfs vaker dan één keer laten oprekken.

 

Kleine disclaimer: Dit soort trucjes werken natuurlijk alleen maar als je schoen een maatje te klein is. Je kunt schoenen niet op miraculeuze wijzen oprekken van een maat 36, naar een maat 40 ;) Bovendien moet je wel bedachtzaam omgaan met je nieuwe paar droomschoenen. Niet ieder materiaal is geschikt om bovenstaande praktijken op los te laten. Soms lijkt een paar schoenen misschien voorbestemd, maar bepaald het lot toch anders. Everything happens for a reason zeggen we dan maar! 

Anna Schram

Door

07 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!