Alles over de rok - Een paar te gekke voorbeelden voor elke soort rok

Alles over de rok - Een paar te gekke voorbeelden voor elke soort rok

Je hebt lange rokken, korte rokken, kokerrokken, spijkerrokjes, minirokjes, plooirokjes, taillerokken, en ga zo maar door. Wij zetten de leukste rokken voor je op een rijtje!

Rokken zijn er in soorten en maten, voor vrouwen en in sommige gevallen ook voor mannen. Wij richten ons op de vrouwelijke varianten en duiken in de wereld van 'de rok'.

Credit:  mediacache / pincher

Je hebt lange rokken, korte rokken, kokerrokken, spijkerrokjes, minirokjes, plooirokjes, taillerokken, en ga zo maar door. Wij zetten de leukste rokken voor je op een rijtje!

Alles over de rok

De lange rok

Lange rokken waren helemaal hot in de jaren '60. Liefst tot aan de grond. Denk aan de hippies, met hun lange strookrokken in alle kleuren van de regenboog! Maar vanaf de jaren '70 moest het vooral super kort; weg met de lange rok, dus!

[gallery link="none" columns="2" ids="53960,53961"]        

Credit: citizencouture / mediacache

De minirok

De minirok past goed thuis in de jaren '60 en '70. Zeker als je ze in een felle kleur had, was je heel hip. Maar eind jaren '70 werd de rok weer langer. Tot aan de grond was niet meer in de mode, maar een rok tot aan je knie werd het helemaal. 

[gallery link="none" columns="2" ids="53962,53963"]

Credit: laurenconrad / makelifeeasier

De kokerrok

De kokerrok was, samen met de minirok, erg populair in de jaren '60. In die tijd stond hij ook wel bekend als de Jacko-O-rok, vernoemd naar Jackie Kennedy. Het staat erg netjes en zakelijk. Tegenwoordig zie je het vaak bij vrouwen op kantoor of bij chique gelegenheden. De taillerok zag je veel in de jaren '80, maar is nooit echt helemaal weggeweest. Het is een net kledingstuk wat iedere vrouw in haar kast moet hebben. De hoge taillerok is de laatste tijd zelfs weer erg in. Je kunt ze in iedere kledingwinkel vinden. Met een mooie hak eronder zie je er altijd piekfijn uit.

[gallery link="none" columns="2" ids="53964,53965"]        

Credit: styleme / shabbyapple

De spijkerrok

Het spijkerrokje is heel erg jaren '80 en '90. Spijkerstof was overal, dus ook in de rokken. Zowel in de korte als de lange varianten. Zonder spijkerstof hoorde je er niet echt bij. Afgemaakt met een spijkerjasje was je outfit helemaal compleet.

[gallery link="none" columns="2" ids="53966,53967"]

Credit: glamoures / seamsforadesire

De plooirok

De plooirok is terug van weggeweest! Stond hij eerst lange tijd symbool voor truttigheid en tuttige vrouwen, nu is de rok bezig met een glorieuze comeback. Met wijdere plooien en een korte lengte mag je weer gezien worden met de plooirok!

[gallery link="none" columns="2" ids="53968,53969"]

Credit: richforrags / pincher

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

natacha

10 jaar geleden

lovely!

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!