Handgemaakte sieraden zelf maken

Handgemaakte sieraden zelf maken

Maak zelf deze te gekke sieraden!

Handgemaakte sieraden zijn helemaal hot. Je kunt je sieraden niet alleen zelf met kraaltjes, bedeltjes en lint maken, maar je kan tegenwoordig ook een ontwerp voor een sieraad meenemen naar een edelsmid of juwelier. Hoe tof is dat, een eigen gemaakte ring of hanger die niemand anders heeft!

Ontwerp je eigen sieraad

Heb je zelf een leuk idee of mooi ontwerp voor een sieraad, dan kan je bij diverse juweliers en edelsmeden terecht voor de uitwerking van je ontwerp. Het bijzondere hieraan is dat het een uniek sieraad wordt, wat je zelf ontworpen hebt. 

In eerste instantie kun je het beste naar een edelsmid gaan met je idee. Deze zijn er voor opgeleid om sieraden te ontwerpen en uit te werken in een schets, vervolgens kunnen ze het sieraad daadwerkelijk vervaardigen. Maar de lijn tussen edelsmid en juwelier is aan het vervagen in sommige gevallen kun je dus ook bij een juwelier terecht met je ontwerp voor een sieraad. Enkele juweliers en edelsmeden waar je terecht kunt zijn:

Google zelf ook eens voor een edelsmid of juwelier bij jou in de buurt. Je zult zien er zijn er genoeg waar je terecht kan met je eigen idee.

Tip: heb je een leuk ontwerp gespot/gemaakt, scan het in en surf naar de website shapeways.com. Zij sturen het ontwerp dan terug als echt sieraad!

Workshop

Er zijn op internet ook diverse workshops te vinden waar je, je sieraad helemaal zelf kunt maken. Je kan bijvoorbeeld een workshop edelsmeden volgen, waarbij je, je eigen ring, hangers, oorbellen of broches kunt maken. Gezellig om een keertje met vriendinnen te doen!

Ga zelf aan de slag

Je kan ook thuis aan de slag gaan met kralen, bedeltjes, veertjes, stofjes, horloges, je kunt het zo gek niet bedenken. Blader allereerst je fashion magazines door en surf op internet voor inspiratie.

Je kunt kiezen om je sieraad bijvoorbeeld één kleur te doen of een thema er in te verwerken, zoals Afrikaans met allemaal Afrikaanse kralen en bedeltjes. Daarna kun je materialen halen bij een kralenwinkeltje, hobbywinkeltje of bestel het via internet.

Bij materialen kun je denken aan:

  • (metaal of nylon)draad, kettingen, veters, lint, waxkoord, elastiek, wol
  • gereedschappen als; schaar, tangetjes, lijm, naald
  • sluitingen, eindstiften, ringetjes
  • kralen, veren, bedeltjes, steentjes, kleine klokjes, schelpjes

Als je de materialen eenmaal in huis hebt, kun je aan de slag met je eigen sieraad!

Tutorial DIY armbanden 

Kijk eens op deze websites voor inspiratie

ketting of armband - Moredesignplease.com & etsy.com
Gevlochten armband -  Anne McElwain
Ketting - Pretty Quirky Pants & Anni Albers &Suzyful
Sailor's knot armband - Renee Loughlin
Wrap bracelet - Niki
Geweven armband - Julie Florence
Armband - Honestly...WTF

Toffe handgemaakte armbanden van Chan Luu

Naast het ontwerpen van je eigen sieraden, bestaan er ook al bestaande, handgemaakte sieraden. Eerder zagen we de Buddha to Buddha armbanden en ringen al voorbij komen, op dit moment zijn de handgemaakte wrap bracelets van Chan Luu helemaal in. Verschillende celebs als Megan Fox, Jennifer Aniston en Gisele Bundchen zijn er al mee gespot.

Op de webshop van Chan Luu kun je deze hippe wrap bracelets en andere handgemaakte sieraden kopen. Wij hebben er al vast een paar toffe armbanden voor je uitgehaald!

Zelf Chan Luu Armband maken? Dat doe je zo!

Heb je niet zo veel te besteden, maar wil je toch graag een Chan Luu armbandje? Ga dan zelf aan de slag met leren bandjes en kralen. Hier vind je een handig stappenplan voor deze toffe armbandjes.        

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

09 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!