Zo koop je jurken die bij je figuur passen

Zo koop je jurken die bij je figuur passen

Zo koop je jurken die bij je figuur passen! Nooit meer een miskoop dus.

Je stuitte online op een jurkje en was op slag verliefd. Met dát jurkje ga jij zaterdagavond de show stelen. Na een paar ellenlange dagen wachten was daar eindelijk de postbode met het felbegeerde pakketje. In extase scheurde je het open, trok hem aan..... en kwam tot de afschuwelijke ontdekking dat 'de jurk der jurken' je totaal niet stond. Gewoon helemáál niet. Zie volgende keer een jurk die bij je figuur past. 

Credit: flickr fashion

Zo koop je jurken die bij je figuur passen! Nooit meer een miskoop dus.

Zandloper: lucky ladies

Veel vrouwen met een zandloperfiguur klagen over hun ronde vormen. Best vreemd, want dit figuur valt juist het meest in de smaak bij het mannelijk volk. Een zandloperfiguur wordt gekenmerkt door grote borsten, brede heupen en een slanke taille. Groot pluspunt: je kunt echt bijna álles dragen. Belangrijk is dat je bij het kiezen van het jurkje je curves omarmt. Dus: vrouwelijke jurkjes met een decolleté en een accent op de taille.

[gallery link="none" columns="2" ids="53074,53075"]

Credit: wheels  / karlascloset

De 'peer': driehoeksfiguur

De 'peer' heeft bredere heupen dan schouders, kleine borsten en dikke bovenbenen. Heb jij dit figuur? Benadruk dan de bovenkant. Een jurkje met een zogenaamde 'empire-lijn' is een aanrader - dit valt vloeiend over je heupen vanuit een hoge taille. Het accent ligt bovenin, dus is er minder aandacht voor je onderlichaam. Hierdoor lijk je ook nog eens langer.

[gallery link="none" columns="2" ids="53077,53078"]

Credit: flickr / fashion

De 'appel': brede schouders maar slanke benen

Ladies met een 'appelfiguur' hebben brede schouders, grote borsten en vaak een dikkere buik, maar slanke benen. Dit lichaamstype is het moeilijkst om te kleden. Zorg dat je dress niet te strak is. Je decolleté en benen mogen wel gezien worden! Een strapless 'empire taille' staat je goed.

[gallery link="none" columns="2" ids="53079,53080"]

Credit: allforfashion / laurenconrad

Petite: klein maar fijn

Kleiner dan 1.65? Grote kans dat je wel eens wenst dat moeder natuur je er een paar centimeter bij had geschonken. Toch luidt ons partydress-advies: verberg je niet! Lange jurken geven namelijk het gevoel dat je er in verdrinkt. Hou het kort en vrouwelijk.

[gallery link="none" columns="2" ids="53081,53082"]

Credit: wendyslookbook / jeans

 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!