Kleurrijk interieur - Handige tips en tricks

Kleurrijk interieur - Handige tips en tricks

Er zijn 3 duidelijke kleurtrends die nu spelen.

Kleurrijk interieur - Hou jij graag bij wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van interieur? Wij ook! Elke vrouw krijgt wel eens kriebels in haar vingers en gaat graag aan de slag in het huis. Voor dit seizoen hebben we een aantal trends op een rijtje gezet en je kunt zo aan de slag!

Credit: Homeandgardendesignideas

Er zijn 3 duidelijke kleurtrends die nu spelen. Ze verschillen ook sterk van elkaar. Je kunt kiezen tussen felle kleuren en rustige kleuren. Of mix het allemaal!

Kleurrijk interieur

Handige tips en tricks

Kleurtrends

Pastel kleuren

Dit blijft nog steeds in populair in het interieur. De lichte kleuren zijn goed te combineren met wit en heeft een rustige uitstraling. Je kunt het combineren met het materiaal zoals mat en glans om het een beetje te mixen. Veel mensen houden het rustig maar je kunt het ook goed met neon en andere felle kleuren combineren om het wat stoerder te maken.

[gallery link="none" ids="46738,46740,46741"]

Credit: VTWonen / Raneytown / Kokopelia

Color blocking

Deze trend zie je ook veel in kleding terugkomen en het betekent het combineren van felle kleuren met elkaar. Ook spelen abstracte en aparte vormen een rol. Pas wel op dat je het niet te gek maakt en houd de basis wit. Zet bijvoorbeeld een knalgroene bank neer met een roze kleedje maar houd de muren erboven wit. Het moet vooral vrolijk blijven en niet pijn aan je ogen gaan doen!

[gallery link="none" ids="46744,46743,46742"]

Credit: Beeldsteil / Media-cache / Wannekes-blogspot

Tangerine Tango

Dit jaar is door Pantone, de autoriteit op het gebied van kleur, de kleur Tangerine Tango gekozen tot kleur van het jaar. Het is een roodoranje kleur die kracht, passie en warmte uitstraalt. Het is een opvallende en knallende kleur dus het is goed te combineren met warme materialen en kleuren.

[gallery link="none" ids="46745,46746,46747"]

Credit: VTWonen Ciave-design / Paintalifestyle

Tips om kleur te gebruiken in interieur

Het is natuurlijk erg leuk om om de zoveel maanden je interieur weer aan te passen. Als je je muren wit houdt dan kun je zo vaak als je wilt het aanpassen. Dan hoef je alleen nieuwe accessoires te kopen zoals kussentjes, lampen of schilderijen. Hiermee bespaar je je geld en hoef je niet steeds grote aankopen te doen. Heb je de mogelijkheid om wel meer uit te geven, dan is het gaaf om een muur in de kamer 1 kleur te verven. Of verf een balk op de muur van een kleur. Als je dit doet, dan is het aan te raden om de rest wel rustig te houden. Die kleur staat centraal in je kamer, wat je tegenwoordig vaak ziet!

Het belangrijkste is dat je lekker voelt thuis en je kunt ontspannen. Maak het daarom niet te druk zodat als je thuiskomt van werk, lekker op de bank kunt ploffen en tot rust komen.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!