Huurhuis keuken - 10 frustraties en oplossingen voor jouw keuken

Huurhuis keuken - 10 frustraties en oplossingen voor jouw keuken

Wij hebben een paar handige tips voor je.

Goeie kans dat jij net als je vriendinnen, in een leuk klein huurhuisje zit. Heerlijk zo'n plekje voor jezelf, nou ja.. natuurlijk niet helemaal voor jezelf. In een huurhuisje mag je alles schilderen, maar bijvoorbeeld verbouwen of elementen vervangen zit er helaas niet bij. Je moet het dus behoorlijk doen met wat je krijgt. 

Photo Credit: Pinterest

Één van de meeste klachten gaan vaak over die ongezellige standaard keukens. Saai, ouderwets en niet het type hout of wit dat op Pinterest te zien is. Wij hebben een paar handige tips voor je. Simpele en snelle oplossingen voor die saaie keuken in je huurhuis. Zo wordt het toch meer echt jouw huisje!

10 frustraties en oplossingen voor jouw huurhuis keuken

 

1. Schots en scheve kastjes

Zelf met een schroevendraaier aan de slag gaan, kan echt wonderen doen. Is de keuken echter te oud en afgeragd, haal dan gewoon het kastdeurtje eruit voor een open ruimte. Zet er je mooie servies, grote theepot of kruiden in.

LEES OOK: Keukenaccessoires in aardetinten

2. Suf keukenblad

Een werkblad is één van de duurste elementen om te vervangen in een keuken. No way dus dat je huurbaas deze gaat vervangen. Koop een groot houten snijbord, het liefst zo'n mooie dikke. Kijk je op de goede plekken, dan zijn deze niet eens zo heel duur en het neemt een groot deel van het zicht op je aanrecht weg. Die ingebrande vlekken of dat hardnekkige vuil is nu eindelijk uit het oog!

3. Te weinig werkblad

Te weinig werkruimte? Denk eens aan een uitklapbaar tafeltjes of leg die grote snijplank over de helft van je kookstel. Scheelt toch weer iets!

[gallery columns="1" link="none" ids="59836"] Photo Credit: Hemnet, Pinterest

4. Lelijke kastjes

Verf lost echt álles op. Ga voor de muren en probeer de verleiding om de keukenkastjes zelf te verven te weerstaan. Onthou namelijk dat je het weer in originele staat op moet leveren! Geef dus je muren een frisse lente kleur of maak juist gebruik van dat hippe schoolbord verf. Ook behang is een goede optie en met deze eyecathers zul je zien dat je kastjes veel minder opvallen.

LEES OOK: Behang met printjes

LEES OOK: Brooklyn style behang

5. Niet genoeg opbergruimte

Struin de markten af naar leuke vintage potjes of ga voor een ikea hang systeem en haal zo veel mogelijk mooie spulletjes uit die lades! Denk bijvoorbeeld aan je rijst, pasta en soepstengels; deze staan perfect in glazen weckpotten. Wees ook niet bang om de hoogte in te gaan en hang je potten en pannen aan de muren. Je keuken oogt op deze manier misschien iets drukker maar ook des te levendiger!

LEES OOK: Zo pimp je jouw keukengerei op

6. Licht van niets

Geen ramen in je keuken of gewoon te weinig lampjes? Gebruik een fellere lamp [meer watt] of hang van die schattige kerstmislampjes op. Je zal je verbazen over hoeveel licht deze kleintjes geven en dat terwijl ze amper energie verbruiken. Daarbij staan ze ook nog een super cute en zijn ze lekker student-like.

[gallery columns="1" link="none" ids="59834"] Photo Credit: The Kitchn, Casa Chaucha

7. Geen ruimte voor een eettafel

Vind jij het ook altijd zo gezellig als de meiden al van hun wijntje nippen terwijl jij nog een beetje het eten afrond. Jammer dat er dan nét even geen stoelen staan, he?! In heel veel keukens past geen extra tafel maar waar vaak wel ruimte voor is, is een inklap tafeltje. Ingeklapt hangen deze vrijwel plat aan de muur en uitgeklapt passen en vaak wel drie mensen aan. Super handig! Als je ruimte hebt voor een paar barkrukken dan is dat natuurlijk jouw way-to-go!

8. Super saai...

Dit is nergens natuurlijk nergens voor nodig. Iedere keuken is op te vrolijken! Ga voor zomerse slingers en lampionnen in een felle kleur. En koop is een keer wat anders dan dat fashionable witte servies en ga voor grote kleurrijke schalen. So wie so zijn grote schalen echt een must!

LEES OOK: Ga voor geverfd textiel in je interieur

LEES OOK: Zelf kleurrijke slingers maken

LEES OOK: In 4 stappen zelf magneetjes maken

[gallery columns="1" link="none" ids="59842"] Photo Credit: Apartmenttherapy Hopelijk hebben jullie wat aan onze tips meiden. En mochten jullie zelf nog meer tips hebben over keukens, laat het dan natuurlijk vooral weten.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!