De legging is hotter dan ooit

De legging is hotter dan ooit

Wij vertellen je alles over de legging!

De legging is terug, en hoe! Menig vrouw draagt er een, en heeft er een haat-liefdes-verhouding mee. Wij doken in dit fenomeen en vertellen je alles over 'De legging'!

Na de jaren '80 leken we eindelijk verlost te zijn van de onhandige legging, waarin spekkuiten en dikke bovenbenen extra goed uitkomen. Maar in 2004 keerde het ding weer vrolijk terug in het modebeeld! Omdat we niet willen dat jij de verkeerde legging aantrekt, maar juist stijlvol en fashionable omgaat met dit kledingstuk, geven wij je een spoedcursus: "Hoe draag je een legging".

Hoe draag je een legging

1. Match je legging bij de rest van je outfit

Gebruik een contrasterende kleur of juist iets in het verlengde van je outfit voor een goede combi. Een opvallende legging kan ook, maar houd de rest van je outfit rustig. Een bonte outfit zorgt ervoor dat je legging als eerste opvalt op een negatieve manier.

2. Koop geen goedkope, dunne legging van slechte kwaliteit

Deze lijken meer op panty's en zijn vaak van slechte kwaliteit. Check voor je de winkel uitgaat dus goed of het een dikke legging is. Het staat niet stijlvol als je benen door je 'legging' schijnen.

3. Pas op met platte schoenen

Een legging in combinatie met ballerina's wekt de indruk dat je naar balletles gaat. Mocht je gezegend zijn met heel lange benen, dan kan het je wellicht wel mooi staan. Maar kies in alle andere gevallen voor een schoen met een hak.

4. Draag een legging alleen in combinatie met een short of een jurk of rokje dat lang genoeg is

Een legging in combinatie met een te korte jurk of rok laat je in de meeste gevallen dikker lijken! Dit is ook het geval bij oversized blouses of lange t-shirts. Hier kun je beter een tregging onder dragen.

TIP: Wil je graag een mooie legging dragen, maar vind je het buiten te koud? Bij de Hema verkopen ze een zwarte fleecelegging. Voor nog geen tien euro vind je hem op de sokkenafdeling van elk filiaal! Hij ziet er gewoon uit als een chique zwarte legging, dus wees niet bang dat je er raar uit ziet met deze legging!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!