Zelf een muts haken doe je zo

Zelf een muts haken doe je zo

Doe wat anders op de bank dan TV kijken. Haak je eigen. Koop deze winter dus niet een nieuwe muts maar maak het zelf. Ga aan de slag!

In ons kikkerlandje is het alweer erg koud en nat buiten. De verwarming doen we thuis lekker aan en gaan op de bank zitten met een kleedje en theetje. 

Doe eens iets anders op de bank dan TV kijken en ga jouw eigen muts haken. Koop deze winter dus niet een nieuwe muts maar maak het zelf. Ga aan de slag!

TIP: Wil jij nog meer leuke items haken? Bekijk dan onze categorie 'DIY Haken'

Voor de beginners

Hier zie je hoe je moet haken voor alle beginners onder ons! Tussen minuut 1.13 en 3.13 wordt laten zien hoe je moet haken. In de andere minuten praat ze veel over andere dingen die niets te maken hebben met haken.

Videocredit: Threadbanger

Aan de slag!

Je kunt beginnen! Hetzelfde meisje heeft ook een filmpje over het haken van een muts! In dit filmpje zie je hoe je een laaghangende muts haakt.

Videocredit: Threadbanger

Rode baret haken

Dit filmpje laat zien hoe je een baret kunt maken. Ze legt stap voor stap uit hoe je het moet haken. Als je dit voor de eerste keer doet, dan is het ook heel goed te begrijpen. Je kunt natuurlijk je eigen kleur wol kiezen om een andere baret te maken!

Videocredit: Tracey Nguyen

Rode muts haken

Videocredit: Haak & Smaak

Om deze muts te maken, moet je al wel kunnen haken. Anders snap je waarschijnlijk niet veel van de instructie. Deze tutorial is van Haak en Smaak en ze hebben daar nog veel meer leuke dingen die je kunt haken! De muts is gemaakt met de zogenoemde ananassteek en dat is stap 1.

Stap 1 De ananassteek

* 1 omslag, steek de naald in de steek, 1 omslag en haal de draad door de steek * Van * tot * nog 2 keer herhalen in dezelfde steek. Nu zijn er 7 lussen op de naald, 1 omslag, haal de draad door alle lussen en haak nog 1 losse.

Stap 2 Patroon voor de muts

Haak 5 losse en maak met een h.v. een ring (en sluit elke rij met h.v.).

 • Rij 1: haak 6 keer de ananassteek in de ring
 • Rij 2: haak (*in de ruimte tussen de steken van de vorige rij) 2 keer de ananassteek (a.s.) dus dat is 12 a.s. in totaal
 • Rij 3: haak 2 a.s. in elke 2e steek = 18 steken
 • Rij 4: haak 2 a.s. in elke 3e steek = 24 steken
 • Rij 5: haak 2 a.s. in elke 4e steek = 30 steken
 • Rij 6: haak 2 a.s. in elke 5e steek = 36 steken
 • Rij 7: haak 2 a.s. in elke 6e steek = 42 steken
 • Rij 8: haak 2 a.s. in elke 7e steek = 48 steken
 • Rij 9 t/m 13: 1 a.s. in elke steek
 • Rij 14: haak voor elke a.s. 2 vasten = 96 steken
 • Rij 15 t/m 20: haak in elke st. 1 v. = 96 steken

Knip het draad af en naai de draad door de vasten heen voor een mooie afwerking. En de muts is af!

Op andere manier muts maken

Kun je nog niet breien of haken? In filmpje kan je je eigen muts maken zonder dat te doen! Je kunt zien hoe je twee soorten mutsen kunt maken en het is zo gedaan! Het is wel in het Engels maar je kunt het ook gemakkelijk volgen zonder geluid.

Maak je dus eigen originele muts deze winter en je weet zeker dat niemand dezelfde muts heeft! Met deze tutorials weet je nu hoe dat moet. Ook nog op zoek naar leuke handschoenen, bekijk deze leuke 5 handschoenen! Ga jij aan de slag met de tutorials? Laat het ons weten en je resultaat zien!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

29 maart 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!