Een foto op houten blok - Dat kan je zelf maken!

Een foto op houten blok - Dat kan je zelf maken!

Ben jij in een creatieve bui? Dan kun jij een foto op houten blok zelf maken! Kies één van je favoriete foto's uit en druk ze af op een houten blok.

Als je in een creatieve bui bent, dan is dit wel erg leuk om te doen. Je kiest een van je favoriete foto's uit en druk ze af op een houten blok. Of druk meerdere foto's af en je hebt een leuke collectie! Het is heel simpel en zo gedaan! Steek je handen uit je mouwen en ga aan de slag met deze tutorial!

Wat heb je nodig?

  • Houten blok met de afmeting van een A4
  • Gel medium (extra sterk lijm en het is te koop bij Pipoos.nl)
  • Mod Podge (lijmvernis en het is te koop bij Pipoos.nl)
  • Een foto op A4 papier (!)
  • Een nat doekje
  • 2 kwasten

Tutorial foto op houten blok

 

Aan de slag!

Stap 1

Kies je favoriete foto uit die je op het hout wilt afdrukken. Druk een foto af op een papieren A4 vel in het zwart-wit. Het is belangrijk dat je het op papier print, anders drukt het niet goed af op het blok.

Stap 2

Pak het houten blok erbij. Hiervoor kun je ook nog kiezen uit het soort hout en zaag het even groot als een A4. Smeer er dan een dun laagje gel medium erop.

Stap 3

Leg jouw foto erop en strijk het papier glad op het houten blok, zodat er geen bubbeltjes onder zitten. Dat geeft een lelijk effect voor de foto. 

Stap 4

Dit was het eerste deel en nu moet je het een nacht laten drogen.

Stap 5

Pak het er weer bij na een nacht gewacht te hebben en maak een doekje nat. Maak het blok met de foto erop nat door er voorzichtig met het doekje overheen te wrijven. 

Stap 6

Als het goed vochtig is, dan wrijf je het papier er van af. Doe het wel voorzichtig om de foto mooi te houden!

Stap 7

Haal de laatste restjes papier eraf met het natte doekje.

Stap 8

Het blok is nu een beetje vochtig, het hoeft niet droog te zijn en smeer een dun laagje mod podge / lijmvernis over het blok ter bescherming.

Stap 9

Laat het nog een paar uur drogen. Check het een paar keer voorzichtig op het droog is, het verschilt per houtsoort hoe lang het duurt voordat het helemaal droog is.

Stap 10

Voilá! Klaar! Het is belangrijk dat je de foto dus op papier afdrukt, anders drukt het niet goed af op het blok. De twee lijmen kun je eventueel ook in Pipoos winkels kopen. We zijn erg benieuwd naar jullie resultaten en laat ons weten wat je hiervan vindt!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!