Strakke buik? Train thuis je buikspieren!

Strakke buik? Train thuis je buikspieren!

Je voelt je slank als je buik ook lekker strak is! Hoe lekker is het om het nieuwe jaar te beginnen met een strakke buik.

Je voelt je slank als je buik ook lekker strak is! Hoe lekker is het om het nieuwe jaar te beginnen met een strakke buik. Er zijn zoveel fabeltjes over het krijgen van een strakke buik. Je hoeft niet per definitie meteen kilo's af te vallen. Het kan heel goed dat je een perfect gewicht hebt en dat je buikspieren alleen wat training kunnen gebruiken. Ben je benieuwd wat je kan doen? Bekijk de tips hier!

Thuis je buikspieren trainen

Je hebt weinig nodig om je buikspieren te trainen. Je kunt dit prima thuis doen. Je hebt alleen een zachte ondergrond nodig en dan kun je al flink van start! Let goed op je lichaam, heb je ergens pijn forceer dan niet.

Schuine buikspieren trainen

Met de twist train je de schuine buikspieren. Deze buikspieren helpen je om van nature je buik in te houden. Ze werken zeg maar als een korset. Deze spieren zijn dus ideaal om te trainen!

  • Ga zitten op een stoel en zet je voeten heupwijdte op de grond
  • Pak een lichte stok (bezemsteel) en leg deze op je schouders
  • Beweeg nu van links naar rechts, terwijl je je hoofd recht houdt
  • Kijk naar voren toe en probeer deze oefening 10 minuten vol te houden!

Train je onderbuik

  • Ga helemaal plat op je rug liggen. Lig op een kleed of matje, maar zonder kussens
  • Leg je armen langs je zij
  • Buig je knieën en kruis je enkels en breng ze dan helemaal richting je neus

Pilatus voor je buikspieren (heftig!)

Er zijn veel manieren om je onderbuik te trainen. Wanneer je een goede workout wilt waarin een goede focus ligt op de onderbuik maar, waar ook de rest van de buikspieren wordt meegenomen dan zijn Pilatus oefeningen erg goed.

Not to much

Overdrijf niet! Bouw het trainen rustig op. Het is het meeste effectief als je de oefeningen gedurende een lange tijd doet. (Dus niet alleen even voor een beachparty!) Kies een vast tijdstip en dag zodat je er regelmaat in krijgt. Bijvoorbeeld om de dag voor het ontbijt.

Sport

Haal je sportschoenen uit de kast! Zorg voor een goede mix. Het allerbeste is als je het trainen van spieren combineert met cardio. Probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Denk aan hardlopen, fietsen, skeeleren, een flinke wandeling op het strand te maken. Wees creatief!

Voeding

1. Je hoeft niet hardcore op dieet. Wel kun je op een paar dingen letten. Probeer te gaan voor volkoren producten i.p.v. wit brood.

2. Kies voor zilvervliesrijst i.p.v. gewone rijst

3. Ga voor volkoren pasta i.p.v. de gewone pasta

4. Let op koolhydraten, probeer iets minder koolhydraten te eten en meer groenten

5. Probeer vette tussendoortjes te vermijden, ga voor noten, komkommer, tomaten of fruit

6. Probeer rustig aan te doen met cafeïne en alcohol

Goodluck! En vergeet niet dat je nooit te kritisch op je zelf moet zijn. Niemand is perfect dus als je een beetje een buikje hebt, so be it! Het is belangrijk dat je gewoon lekker voelt!

Sarah Glasbergen

Door

30 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!