Krachttraining voor vrouwen

Krachttraining voor vrouwen

Krachttraining onder vrouwen wordt steeds populairder. Wij geven jou 5 tips hoe je kunt beginnen met krachttraining.

Veel vrouwen krijgen de kriebels van het woord ‘krachttraining’. De beelden van grote spierbundels flitsen voorbij in hun hoofd. Eiwitshakes, zware gewichten, en niet te vergeten: de eeltplekken op onze mooie handen. Al deze dingen klinken misschien niet zo fijn, maar niets is minder waar.

Krachttraining werkt onwijs effectief en is makkelijk te beoefenen. Geloof ons.. je verandert écht niet in popeye!

Krachttraining voor vrouwen

Iedereen sport met een reden, de één wil een goede conditie opbouwen en de ander wil graag afvallen om een strak lichaam te creëren. De meeste fitte dames geloven er al aan: krachttraining. Met krachttraining kan je verschillende spiergroepen trainen.

Effectief ‘fit’ worden

Cardio wordt vaak gebruikt als afvalmethode maar de gewenste resultaten blijven hierbij lang uit. De stap van cardio naar krachttraining kan best groot zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om deze twee vormen samen te gebruiken in je workout routine.

Is krachttraining toch nog een té grote uitdaging voor jou? Probeer dan eens een groepsles Bodypump!

Krachttraining – de vooroordelen

Er zijn een hele hoop vooroordelen die een ‘angst’ kunnen opwekken. Maar een spierbundel worden, dat doe je niet zomaar. Vrouwen hebben niet de bouw en hormonen in zich om een heel gespierd uiterlijk te krijgen. Van krachttraining krijg je juist een strak lichaam en hoge verbranding.

Als je meer spiermassa hebt verbrand je ook meer calorieën (zelfs in rust). Je kunt er dus heel effectief mee afslanken. Op deze manier houdt je de spieren sterk en gezond. De lichaamshouding zal verbeteren en je curves worden meer gedefinieerd.

Hoe begin je aan krachttraining? – 5 tips

Tip 1

Als je er zelf nog niet veel ervaring mee hebt vraag dan advies aan een professional. Die kan jou goed begeleiden tijdens de oefeningen en de juiste gewichten aanraden. De juiste techniek hebben is erg belangrijk.

Tip 2

Bouw het altijd rustig op. Luister naar je lichaam en ga niet te veel over je grens heen. Het is goed om jezelf uit te dagen maar vooral in het begin moet je je lichaam de tijd geven om te wennen aan deze nieuwe oefeningen.

Tip 3

Kijk niet te veel naar wat anderen doen. Voel je niet geïntimideerd door hun prestaties. Zij lopen misschien wel vijf stappen vooruit op jou, maar ook zij begonnen ooit net zoals jou.

Probeer bij iedere oefening 3 setjes te doen van 16 herhalingen.

Tip 4

Hoe je het wil doen dat is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt krachttraining prima thuis doen op een sportmatje met losse gewichten. Of in de sportschool, hier zijn speciale apparaten die je kunt gebruiken en een speciale hoek voor krachttraining.

Tip 5

Vergeet de warming up en cooling down niet. Deze twee zullen het jou de volgende dag een stuk makkelijker maken, het vermindert de spierpijn. Heb je erg honger na het sporten? Voed jezelf dan met een product dat rijk is aan eiwitten of koolhydraten.

Dit zorgt ervoor dat je spieren sneller zullen herstellen.

Lisa Noya

Door

11 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!