Behind the blog: Oh my meal

Behind the blog: Oh my meal

Neem een kijkje in de keuken bij foodblogger Lana

Lana is in haar hoofd altijd met voeding bezig. Ze staat ermee op, gaat ermee slapen en droomt er dan zelfs over! Overal vindt ze nieuwe ideeën en inspiratie. Hierdoor maakt ze een gevarieerd blog waarin bewuste en lekkere voeding centraal staan. Elke donderdag laat ze ons een te gek recept zien. Haar blog heet: www.ohmymeal.nl

Wat voor advies wil je aan een beginnende blogger geven?

Ik ben natuurlijk zelf nog maar een groentje in de bloggerswereld! Toch kan ik wel al zeggen dat er heel veel tijd in bloggen gaat zitten. Vergis je daar niet in! Wil je graag met je blog gaan verdienen? Dat kan na verloop van tijd wel, maar leg er niet direct de nadruk op. Bloggen is een passie!

Waarom ben je met je blog begonnen?

Ik ben met bloggen begonnen, om zo mijn passies te kunnen combineren, namelijk: koken, fotograferen en praten (schrijven) over voeding. Door te bloggen kan ik enorm mijn ei kwijt!

Wat zijn je Guilty pleasures?

Mijn guilty pleasures zijn niet heel origineel! Chocolade is een absolute guilty pleasure en dat het liefst die van Tony’s Chocolonely of Hands Off My Chocolate! Verder heb ik echt geen grenzen als het gaat over sushi eten.!Ik zou het bij wijze van een week lang kunnen eten en dan nog niet eens zat worden. Zo lekker!

“Enjoy the little things in life because one day you’ll look back and realize they were the big things.”

 Words you live by?

“Enjoy the little things in life because one day you’ll look back and realize they were the big things.” Droom over en streef naar je doelen, maar sta altijd stil bij wat je hebt! Een foodquote die bij mij past is: Good food is good mood! - wanneer mijn gerechten mislukken of eten niet lekker is ben ik niet te genieten. Ik druk het nog zacht uit ;-).

Beste tip voor balans tussen werk & prive?

Ik denk dat het belangrijk is om, net als bij een 9-5 baan, te zorgen voor structuur. Ik begin mijn dag vaak om 09.00 en stop om 18.00. Het weekend probeer ik vrij te houden. Koken en fotograferen doe ik wel in het weekend, maar niet zo uitgebreid als doordeweeks.

Wie is je grote inspiratie?

Ik haal mijn inspiratie uit boeken, andere bloggers, Pinterest, Instagram, etc. Een vaste inspiratiebron heb ik dus niet echt. Lekker rondneuzen en overal nieuwe ideeën uit halen!

 

Waar kun je echt niet zonder?

Mijn lieve vriend. Hij vult me precies aan waar nodig! Daarnaast mijn hond die als een kind voor me is!

Werk je fulltime aan je blog?

Ik denk dat ik dat wel mag zeggen! Zoals ik al vertelde ben ik er de hele dag mee bezig. Soms zelfs in het weekend. Ik kook gemiddeld 8 maaltijden per week, fotografeer en bewerk deze. Daarnaast moeten de recepten uitgeschreven worden en blog ik over andere voedselonderwerpen. Alleen al het bedenken van de maaltijden, maken van de boodschappenlijstjes en de boodschappen in huis halen voor een week kost me vaak een hele dag! Ik maak soms drie maaltijden op een dag, zodat ik de dagen erna weer tijd heb om te schrijven. Het is heel afwisselend, dat wel!

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen?

Toen ik met bloggen wilde beginnen bracht dit best wat vraagstukken met zich mee qua werk en zekerheid. Mijn vriend zei toen “Een negen tot vijf baan kan altijd, iets van jezelf neerzetten en het anders doen dan anderen, dat is juist leuk”. Nu heb ik een heel duidelijk doel voor ogen: Mijn blog succesvol maken en me elke dag bezig houden met mijn passies.

Wat is jouw ultieme tip voor lekker eten?

Bewuste voeding en een mooie presentatie staan centraal voor de beleving van leuk en lekker eten!

Weet jij nog een inspirerende blogger waar wij echt eens achter de schermen moeten kijken? Plaats de naam als reactie hieronder!

Sarah Glasbergen

Door

27 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!