Tips van de hoofdredactrice: Geef je productiviteit een boost

Tips van de hoofdredactrice: Geef je productiviteit een boost

Als je in de online wereld werkt is dat een super snelle wereld. Je moet snel kunnen inspelen op van alles en nog wat en niet te vergeten alles gaat altijd door.

Heb je moeite om je focus te vinden? Je bent niet de enige! Hieronder lees je hoe Sarah, oprichtster van o.a. ThePerfectYou.nl leert van haar fouten, hoe je productiever kunt zijn.

 

Ik zou heel goed kunnen vertellen hoe het zou moeten, maar ik ga zelf ook regelmatig de mist in. Behalve deze website manage ik ook de website ThePerfectWedding.nl & MiniMe.nl. Dit houdt in dat ik redactieteams aanstuur. Maar natuurlijk schrijf ik zelf ook mee en vind ik het leuk om commercieel mee te denken. Ik ben ook bezig écht ons bedrijf (samen met mijn partner) te leiden.

Ik ben een creatief persoon en écht organiseren is niet altijd mijn sterkste kant geweest. Alleen nu moet ik wel. Als je in de online wereld werkt is dat een super snelle wereld. Je moet snel kunnen inspelen op van alles en nog wat en niet te vergeten, alles gaat altijd door. Daarom moet je wel effectief werken. Een nieuw jaar dus ook weer nieuwe goede voornemens. Hierbij mijn ultieme tips om nog productiever te kunnen werken!

Werk met een klok

Uren lang kan ik naar een perfecte foto zoeken, ideetjes op doen op Pinterest of shoppingpages maken in Photoshop. Alleen is dat het belangrijkste? Ik maak een uitgebreide to do lijst en geef daarin aan hoe lang iets mag duren. Ik werk dan met een timer. Ik vind het dan ook de kunst om iets binnen een bepaalde tijd voor elkaar te krijgen!

To do lijst!

Werk met een goede to do lijst. Hierin zit ik ALLES, zowel privé als zakelijk. Zo hou ik alles georganiseerd en blijft mijn hoofd leeg. Als je veel met grote teams werkt is een programma als Asana of Jira ideaal. Je kunt taken aan iemands naam hangen, wat erg fijn is als je dingen ook uitbesteed.

Werk op werktijden

Hier ga ik dus altijd de mist in. Probeer je werk binnen "normale" werktijden af te krijgen. Je zal zien als je altijd 's avond werkt je vaak denkt "dat komt vanavond wel". Ik vind mijn werk ook erg leuk, dus het voelt niet altijd als werken. Alleen het is ook wel goed om af en toe offline te gaan. Deze tip, zal ik in 2016 meer proberen toe te passen. 

Maak gebruik van je eigen ritme

Iedereen heeft een ander ritme. Ik heb 's middags vaak een dip. Dan hoef ik geen super pittige dingen te doen, dan probeer ik to do's op te pakken die wat makkelijker zijn. 

 

Doe eerst het nodige!

Mijn vader had een wijze uitspraak: Doe eerst het nodige, dan het nuttige en dan het aangename. En zo werkt het denk ik ook. Als je dingen maar bljift uitstellen, dan krijg je daar stress van. Zeker de dingen die je minder leuk vindt. Dat blijft in je hoofd zitten, daar moet je zo snel mogelijk van af!

Het is altijd makkelijker als je elkaar helpt! Daarom ben ik heel benieuwd naar jou tips om je productiviteit te boosten. Welke programma's werken voor jou? Wat werkt handig? Vertel je tips in een reactie!

Sarah Glasbergen

Door

27 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!