Zo maak je van bloggen een gewoonte

Zo maak je van bloggen een gewoonte

De ene week doe je niet anders, de vijf weken daarop doe je alles behalve. Zo krijg je een gewoonte in bloggen!

Op de momenten dat je tijd hebt, heb je geen inspiratie en op de momenten dat de inspiratie je om de oren vliegt heb je het super druk! De laatste keer dat je wat schreef is inmiddels een tijdje geleden.. hoe zorg je ervoor dat bloggen een gewoonte wordt en blijft?

Laat inspiratie niet los

Inspiratie komt altijd op de momenten dat je het niet verwacht. Vaak zijn dit ook net de moment waarop je geen tijd hebt om achter je laptop te kruipen. Hoe houd je dan toch die inspiratie vast? Onthoud het moment waarop je inspiratie kreeg en waardoor je de inspiratie kreeg. Schrijf dit zo uitgebreid mogelijk op, bijvoorbeeld in je telefoon. Op de momenten waarop je tijd hebt, kom je zo weer terug in je inspiratie-moment! 

Plan 

Denk vooruit. Als je iedere week twee dingen online wilt zetten, hoef je niet iedere week twee dingen te schrijven. Met druk schrijven is sowieso vaak geen succes. Zorg dus dat je wat dingen achter de hand hebt en plan vooruit. 

Juist korte schrijfmomenten zorgen voor inspiratie waar je op door kunt breien.

Routine

Als je graag vaker iets online wilt zetten, zorg er dan voor dat schrijven in je routine valt. Bijvoorbeeld door iedere donderdagavond in te plannen om te schrijven. Of zelfs iedere ochtend een half uurtje. Pak een tijd die bij jou past en houd dat vast!

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

18 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!