Blogtip: rond schrijven

Blogtip: rond schrijven

Bloggen is leuk! Als het allemaal lukt tenminste. Heb je daar even moeite mee? Geen probleem, onze blogtips helpen je op weg!

Rond schrijven heeft niets te maken met het lettertype. Het gaat hier om het schrijfbegrip waarbij je begint met iets waar je ook weer mee eindigt. Zo maak je je verhaal 'rond' en dus af.

Terugkoppelen

Je hebt in je verhaal eigenlijk alles al verteld, en dan nu het slot nog. Voor een lezer is het prettig als je het verhaal zoveel mogelijk 'af' maakt. Bij een restaurant-review begin je bijvoorbeeld met dat schattige kindje die door dat leuke restaurant rende. Vervolgens ga je verder in op dat restaurant. Helemaal aan het eind koppel je weer even terug naar dat jongetje, bijvoorbeeld door te beschrijven hoe hij de zaak verlaat of hoe hij zit te snoepen van zijn dessert. 

Open eind

Door rond te schrijven kun je ook heel gemakkelijk een verhaal een open einde geven. Je begint bijvoorbeeld met het feit dat jij je iets afvraagt. Je kunt dan afsluiten met 'Zullen we het ooit écht weten?'.

Voorbeelden 

Nog niet overtuigd? Bekijk dit voorbeeld van Arthur van Brummelen over uitslapen. Meer inspiratie nodig? Lees het voorbeeld van Ruth van den Dool over haar leven met een drieling en warme koffie

oefenen en lezen

Lastig? Wel nee, gewoon oefenen! En veel lezen. Ze zeggen niet voor niets dat de beste schrijvers altijd eerst de beste lezers zijn geweest. 

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

26 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!