Plantenpot zelf maken - DIY met klei

Plantenpot zelf maken - DIY met klei

Een plantenpot maken van klei is makkelijk en ook nog eens heel tof om te doen. Kleien is een creatieve manier om lekker te ontspannen. Voor weinig geld maak jij je eigen hippe decoratie! Je kunt deze DIY naar eigen smaak aanpassen.   Credit: Deliacreates

Deze DIY is ook ontzettend leuk om weg te geven als origineel cadeau, of om in je eigen vensterbank te plaatsen.

Ga aan de slag - Maak je eigen plantenpot van klei

Benodigdheden

  • oven bak klei
  • mes
  • deegroller
  • niet klevend bakpapier
  • liniaal
  • sjablonen

Stap 1

Rol de klei uit op het bakpapier met een deegroller tot het een dikte heeft van 1 cm.

Stap 2

Als je het sjabloon gebruikt, download dat dan hier en print het uit op karton of dik papier. Knip de sjablonen uit en leg ze neer op de klei. Snij met een mes voorzichtig langs de randjes, en haal zo de vormen uit de klei.

[gallery columns="2" ids="78478,78479"]

Stap 3

Zodra je alle stukjes hebt uitgesneden pak je de de basis en druk je de twee rechthoekige zijkanten hierop vast. Nu is het belangrijk om de plantenpot waterdicht te maken. Pak een klein stukje klei en rol dit in een dunne slangenvorm. Plak dit rolletje aan de binnenkant van het huisje waar de twee zijden tegen elkaar aankomen. Werk dit af tot het er glad uit ziet, doe dit aan beide zijdes.

Stap 4

Zodra beide zijkanten aan elkaar vast zitten, draai dan voorzichtig de plantenpot om en maak de onderkant glad en egaal.

Stap 5

Plak de 2 huisjesvormen één voor één vast op de basis. Gebruik hiervoor weer dezelfde rolletjes techniek om ook deze nieuwe zijkanten goed aan elkaar te bevestigen. Werk de hoekjes van je plantenpot mooi af.

[gallery columns="2" ids="78651,78481"]

Credit: Sayyes

Stap 6

Als je plantenpot er goed uit ziet, bak het dan in de oven en volg hierbij de instructie van jouw kleipakket. Houd tijdens het bakken een oogje in het zeil.

Stap 7

Zodra de plantenpot is afgekoeld, controleer dan of het waterdicht is door het potje te vullen met water. Hierna is het tijd om een plant te poten! Mis je nog net dat beetje extra? Verf de plantenpot dan in jouw favoriete kleur of schrijf er een mooie quote op.

Lisa Noya

Door

14 januari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!