Cactussen in huis - Creëer een warm, tropisch interieur

Cactussen in huis - Creëer een warm, tropisch interieur

Met het plaatsen van cactussen in je huis creëer je je eigen tropische sfeer

Cactussen in huis, leuk! De cactus staat voor rijkdom en ik weet wel waarom: het creëert warmte in je huis door de tropische sfeer die het uitstraalt. Kan jij ook wel wat warmte in je huis gebruiken? Of heb je deze zomervakantie geen plannen naar een tropisch oord? Haal cactussen in huis!

Credit: Eijerkampinspireert

Met het plaatsen van cactussen in je huis creëer je je eigen tropische sfeer. Genoeg keuze, want wist je dat er wereldwijd wel 3500 soorten bestaan? Niet de warmte voor één weekje, maar het hele jaar door. En wie weet, als je heel lief voor ze bent, wel vele jaren! Hoe je lief voor ze moet zijn? Dat vertellen we je hier.

Cactussen in huis? Verzorg ze goed!

Hoe meer daglicht (zonlicht), hoe beter. Cactussen houden net als jij van warmte, dus liever niet houden onder de 10 C°. Geef ze liever geen kleine beetjes water, maar geef ze één keer in de 3 a 4 weken net als in de natuur na een periode van droogte een korte hele natte tijd. Wordt je cactus te groot? Dan kun je hem afsnijden.

Cactussen in huis

Credit: Bloglovin

Alles wat je moet weten over cactussen

Weetje 1. Cactussen vormen al eeuwenlang een bron van voedsel, drank, medicijnen, gereedschappen en bouwmaterialen. Weetje 2. Tequila, de inheemse drank uit Mexico, ontstaat door gisting van de gekookte harten van Agave soorten. Weetje 3. Aloë Vera wordt op grote schaal gekweekt voor de cosmetica industrie. Weetje 4. Het sap van de Aloë Vera wordt gebruikt in aftershave, shampoo en huidcrème.

LEES OOK: Alles wat je moet weten over Aloë Vera

Weetje 5. De gebogen dorens van de Ferocactus in Mexico werden eeuwenlang gebruikt als vishaakjes. Weetje 6. Cactussen met houtachtig weefsel zijn heel sterk waardoor ze zelfs dienst doen als bouwmateriaal in houtarme landen. Weetje 7. Heb je een doorn van een cactus in je huid? Smeer het dan in met olijfolie, dan wrijf je de doorn er zo uit! cactussen in huisCredit: Eenigwonen

Jessica Jansen

Door

27 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!