Decoratie kamerplanten - Laat die groene vingers zien

Decoratie kamerplanten - Laat die groene vingers zien

Waarom kamerplanten? Dat lees je hier!

Decoratie kamerplanten - Puur natuur; dat is de trend die we dit jaar doorvoeren in ons interieur. Want laten we eerlijk zijn: we hebben het al druk genoeg! Bij thuiskomst is het dan ook heerlijk om je te wanen in een ware oase van rust en ontspanning. Onze tip om even thuis heerlijk te ontstressen: decoreer je woonkamer met kamerplanten!

Onderzoek wijst uit dat mensen kamerplanten associëren met gezelligheid. Daarnaast zorgt een plant voor leven in huis en dragen deze groene wondertjes bij aan het gevoel van huiselijkheid en veiligheid. Naast het fijne gevoel dat mensen krijgen bij planten, hebben ze ook een lucht zuiverende functie (mooi én bewust!).

Waarom kamerplanten?

Bewezen is dat kopers de termen 'geluk', 'gezelligheid', 'rust', 'warmte' & 'vrijheid' aan kamerplanten koppelen. Dit is tevens een verklaring waarom vele mensen kiezen voor een groene inrichting.  Vind je jouw huidige interieur te druk en ben je toe aan een meer rustgevend plekje ter ontspanning? Ren naar de dichtstbijzijnde plantenwinkel en sla jouw persoonlijke collectie in!

Decoratie kamerplanten

Ben je niet zo van de kamerplanten? Impossible! Zelfs voor jou zit er een prachtexemplaar tussen. Van groot tot klein en kleurrijk tot eenvoudig: het aanbod aan kamerplanten is oneindig groot! Om jullie een ritje naar de plantenwinkel te besparen geven we een aantal voorbeelden van planten die het prima doen als decoratie item in jullie cosy living room.

  • Ficus
  • Chamaeorea elegans ( palm )
  • Nephrolepis ( krulvaren )
  • Philodendron
  • phoenix canariensis ( kokospalm)
  • sanseviera
  • schefflera
  • syngonium
  • spatifhyllum (lepelplant of vaantjesplant)
  • aglaonema

Verzorging

Bovenstaande kamerplanten vallen tevens allemaal onder de groep 'zuiverende kamerplanten' en zijn stuk voor stuk makkelijk in onderhoud. Alle genoemde planten zijn tevreden met een wekelijks slokje water en zo nu en dan een glimp van de zon. Het feit dat deze kamerplanten weinig aan onderhoud nodig hebben, betekent niet dat je er met een boog omheen kunt lopen. Merk je dat je kamerplant langzaam aan het verkleuren is, of dat haar weelderige bos bladeren elke dag een beetje afneemt? Duik dan eens in de instellingen van je c.v. ketel. Deze warmtestoker zorgt over het algemeen voor een te droge lucht. Tip: hang waterbakjes aan je c.v. en hang je natte was op een droogrek in plaats van het linea recta de droger in te bonjouren.

Decoratie ideetjes

De meeste kamerplanten verdwijnen in grote vazen op de eettafel of in potjes op de inmiddels met stof gevulde vensterbank.Verbreek deze ongeschreven regel en laat je groene handjes het werk doen. Ga voor een creatieve twist en doe hier inspiratie op!

Oude boeken hergebruiken

Neem een kijkje in je oude, verstofte boekenkast en ga eens na welke boeken je al gelezen hebt. Waarom zou je een boek jarenlang in de kast laten slingeren als je er een creatie als deze mee kunt maken?! In een paar simpele stappen ben jij voorzien van deze nerdy (maar o-zo-hippe!) creatie.

Wall of nature

Wauw! Wat je met een simpel glazen potje, wat aarde en een aantal plantjes wel niet kunt doen. TPY-tip: gebruik lege honing-, jam- of pastapotjes als decoratievaasjes! Haal bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt een stuk hout in jouw gewenste uitvoering en schakel de hulp in van jouw vriend, neef of vader (or do it yourself!) en versmelt al deze losse elementen in slechts enkele minuten samen tot een prachtige accessoire voor je muur.

Hangende gezelligheid

Deze hangende plantendecoratie is definitely one of our favorites! Staan al je vensterbanken en tafeltjes al vol met frutsels waar je geen afstand van kunt doen, dan is dit de ideale oplossing. Het fijne is dat de creatiemogelijkheden giga zijn, dit door variatie in materiaalgebruik zoals touw en vaasjes. Heb jij een middagje niets te doen? Volg deze simpele stappen en redecorate your living room!

De hoogte in

Belooft je vriend al maanden dat hij die slechts-één-keer-gebruikte ladder opruimt, maar kom je hem nog steeds elke week tegen als je nietsvermoedend de garage binnenwandelt? Make it useful! Verzamel jouw leukste planten en zoek een mooi plekje bij het raam. 'Plant' hier deze ladder neer en verdeel je planten (in kleurrijke potjes!) speels over deze ladder.  Voordat je het weet heb jij die kale muur opgeleukt tot een ware design wall!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

20 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!