Huis groter laten lijken - 10 trucjes met spiegels

Huis groter laten lijken - 10 trucjes met spiegels

Spiegels doen je kamer en hal groter lijken

Klein studentenkamertje of een starterswoning met 2 of 3 kamers? Je maakt je huis een stuk groter door optische trucjes met spiegels! Ga je voor een groots effect dan heb je vaak ook een grote spiegel nodig. Even een investering, maar het is het dubbel en dwars waard. Gelukkig hebben we ook trucjes met kleine varianten, voor ieder budget een oplossing dus!

Geloof je het niet dat spiegels echt je kamer en hal groter doen lijken? Let dan maar eens op!

Huis groter laten lijken - 10 trucjes met spiegels

Truc 1

Plaats verschillende kleine spiegels achter props op meubels. Op deze manier creeër je meer diepte om je accessoires heen doordat je de achterkant kunt zien in de spiegel. Ook vallen zo ze meer op doordat je ze dus eigenlijk even in het zonnetje zet. Simpel én effectief!

Truc 2

Heb een laag plafond? Dan is het tijd om te investeren in een grote spiegel! Ga op zoek naar een spiegel die echt van de vloer tot je plafond reikt. Zo'n spiegel oogt huge en dus je plafond optisch ook hoger.

Truc 3

Donker kleuren op de muur zijn hot! Zelf ben ik helemaal fan van mat charcoal zwart, echt een geweldige kleur. Maar helaas helpen dit soort kleuren niet met de ruimtelijkheid.

TIP: Wil je toch, net als ik, niet overgaan naar een lichtere kleur, zorg dan dat je op je donkere muur een spiegel hangt. Met een muur tegenover die wel een lichte kleur heeft, zorg je dan dat deze terugkomt op de donkere muur. Zo heeft het geheel meer balans.

Truc 4

Handig weetje: als je een spiegel tussen twee ramen hangt, lijkt je kamer optisch groter. Koop bij voorkeur een horizontale lange spiegel. Dit vergroot het effect nog eens een keer!

Truc 5

Ramen zijn heerlijk in een kleine ruimte, je haalt echt het buitengevoel naar binnen. Waarom dus niet een extra raam creëren? Plaats een spiegel tegenover een raam!

Dit weerkaatst niet alleen het licht maar laat ook de mooie wolkjes zien. Twee vliegen in één klap dus!

Truc 6

Plaats spiegels op je kastdeuren! Vaak is je kast het zware logge ding wat eigenlijk altijd een beetje in de weg staat. Maak hem multifunctioneel door op de deurtjes spiegels te bevestigen.

Dit zal meteen de diepte van zo'n kast weghalen.

Truc 7

Spiegels in de hal zijn echt een must. Dit omdat elke hal in elke huis altijd net te smal is! Ik ben zelf helemaal weg van die enorme spiegel met neon gele strip aan de zijkant maar je kan natuurlijk ook gaan voor een wat bescheidenere spiegel.

Of wat dacht je van een speels effect door meerdere spiegeltjes in schilderij frames op te hangen?

Truc 8

Plaats een spiegel tegenover je deur. Als je nu in deze spiegel kijkt, zal je niet alleen de andere kant van de kamer zien, maar ook helemaal door de gang!

Truc 9

Ken je die headboards achter je bed? Deze zien er altijd super vet uit en zijn vaak zelf te DIY'en. Probeer eens een headboard te maken van spiegels. Één grote over de gehele breedte of maak een gaaf moziëk van allemaal spiegel scherven. Dat zou toch cool zijn?!

Truc 10

Neem een staande spiegel! Het trucje met een staande spiegel is eigenlijk het simpelste trucje dat we kennen.

TIP: Hang een staande spiegel niet op maar zet hem schuin tegen je wand. Zorg dat hij zo schuin staat dat als je erin kijkt je het plafond goed kan zien. Zie je al wat voor verschil het maakt? Probeer het maar eens uit!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

08 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!