Superknus: een houtkacheltje in je huis

Anna heeft een prachtige loftwoning, maar het enige dat nog ontbrak was een houtkacheltje. Ze ging op onderzoek uit...

Advertorial

Een paar jaar geleden heb ik samen met mijn wederhelft ons eerste huis gekocht. Een appartement in een oud pand, gerenoveerd in heuse loftstijl! Ik ben er enorm trots op, want het had behoorlijk wat voeten in de aarde. We kochten in feite slechts het geraamte van een huis. Vervolgens hebben we het samen met de projectontwikkelaars omgetoverd tot ons droomhuis. Dat lijkt heel easy peasy, zo'n turn key woning, maar niets is minder waar. Je kunt niet achterover hangen totdat je de sleutel in je hand gedrukt krijgt. Nee, je moet alles in de smiezen houden om te voorkomen dat er niks misgaat of 'verkeerd wordt geïnterpreteerd'. Uiteindelijk was het alle bloed, zweet en tranen dubbel en dwars waard: we hebben echt een droomhuis in een superleuke wijk in Rotterdam. Er ontbreekt naar mijn mening alleen nog één ding, en dat is... een houtkacheltje!

Knusse bedoeling 

Kneuterig kamperen voor een openhaard of houtkacheltje is echt iets wat ik vanuit huis heb meegekregen. Ik was zelfs gezegend met beide varianten van deze 'indoor' kampvuurtjes. In de voorkamer hadden we een houtkacheltje waar we tijdens Sinterklaas altijd ons schoentje zetten, en in de woonkamer was er zelfs een échte openhaard. Mijn vader heeft een aantal indrukwekkende openhaard-tools geërfd van zijn ouders, waaronder een antieke blaaspijp. Dit maakte het aanmaken van de openhaard altijd een hele happening. Als het vuurtje dreigde uit te gaan, dan mocht ik de pijp tevoorschijn pakken en binnen no-time laaide de vlammen weer op. Vet gaaf vond ik dat altijd! 

Rood wijntje, kaasje en een paar sterke verhalen

In mijn eigen crib ontbreekt het daarentegen nog aan een knus haardje of kacheltje, en daar moet verandering in komen. Een openhaard is voor dit huis nog iets te hoog gegrepen ben ik bang, maar een houtkacheltje dat moet wel te realiseren zijn. Ik zie ons daar al helemaal zitten tijdens de koude wintermaanden; rood wijntje, kaas, een paar sterke verhalen.... Ik denk dat we ons hondenkind Pien en de poezen er ook een groot plezier mee doen! Die liggen nu met z'n drieën op de mediabox van de TV, het gevoel van zo'n houtkacheltje te simuleren. 

Moderne Look & feel

Je hebt houtkacheltjes in alle soorten en maten, maar als ik er dan eentje mag kiezen dan wil ik er het liefst een met een moderne uitstraling zodat-ie aansluit bij de look en feel van ons huis. Tenzij het een écht oud kacheltje is, dan is zo'n authentieke look natuurlijk supercool. Ik ben even op onderzoek uit gegaan en kwam terecht bij de Haardenexpert. Daar hebben ze eindeloos veel houtkacheltjes (en openhaarden!), maar de Droof Picolino is wel echt mijn favoriet. Is-ie niet cute? 

Oohhh..... En als ik ooit groot en sterk ben en ruimte heb voor een serieuze openhaard, dan wil ik deze wel! Hartjesogen alles. A girl can dream right? 

 Op zoek naar leuke woonaccessoires om je huis te pimpen? Get inspired! 

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie