Kledingruilparty organiseren

Kledingruilparty organiseren

Waarom het leuk is, dat begrijpen we, maar hoe organiseer je er zelf één? Lees het hier!

Wij hebben er allemaal wel eens last van 's ochtends (nee, niet het oh-zo bekende ochtendhumeur), maar het wat-zal-ik-vandaag-eens-aantrekken moment. Heb je net snel een boterham in je mond gepropt, een paar slokken koffie naar binnen geklokt en daar sta je dan voor je uitpuilende kledingkast.

Heb jij ook altijd het idee dat je nooit wat leuks in de kast hebt hangen? Wij hebben de perfecte oplossing, zonder dat je gelijk een nieuwe outfit moet scoren. Organiseer een kledingruilparty!

Waarom een kledingruilparty organiseren?

Waarom zou je een kledingruilparty organiseren? Zo vervelend is het niet om een nieuwe outfit bij elkaar te shoppen. Een kledingruilparty heeft super veel voordelen:

  • Je kast wordt weer eens uitgeruimd
  • Je overvolle, uitpuilende kast wordt niet verder aangevuld met nieuwe outfits (de kast blijft hoogstens even vol en uitpuilend als voor de kledingruil)
  • Het is een easy way om van je oude kleding af te komen (en misschien maak je, je vriendinnen er nog wel blij mee ook!)
  • Je kan een nieuwe outfit bij elkaar scoren zonder een euro uit te geven
  • Kleding recyclen is ook nog eens hartstikke goed voor het milieu
  • Last but not least het is een goede reden voor een gezellig avondje met vriendinnen

Voorbereidingen kledingruilparty

Trommel je vriendinnen, nichtjes, collega's en/of buurvrouwen een keer in de zoveel tijd op voor een kledingruilparty. Neem allemaal 10 tot 20 kledingstukken/accessoires mee, die je zelf niet meer aantrekt of gebruikt, maar die één van je vriendinnen of collega's wellicht wel graag zou willen hebben. Zorg voor kledingrekken of een tafel waar je de kleding op kan presenteren, een leuk muziekje en een lekker hapje en drankje en de kledingruilparty kan beginnen.

  • Kies een thema, bijv. vintage, uitgaanskleding of casual.
  • Wat voor eisen worden er gesteld aan de kwaliteit van de kleding?
  • Een puntensysteem, hierbij schat je de kleding van te voren op waarde in, bijvoorbeeld een groene sticker = nog nooit gedragen, een gele sticker = bijna nooit gedragen en oranje is gedragen maar nog helemaal goed. Voor die waarde mag je weer kleding meenemen.
  • Wat gebeurt er met de overgebleven kleding, bijv. naar het goede doel.
  • Customizen! Zet een naaimachine neer en materiaal om kleding te vermaken.

Regels kledingruilparty 

Een kledingruilparty kan je in drie rondes verdelen. In de eerste ronde kun je de kleding bekijken die iedereen mee heeft genomen. Tijdens de tweede ronde mag je de kledingstukken passen en in de laatste ronde kun je de kleding gaan ruilen.

De kledingparty hoeft niet per se zo te verlopen, je kan er zelf een variant op verzinnen. Je kunt bijvoorbeeld in de laatste ronde een soort veiling houden, waarin iedereen die het kledingstuk wil zijn hand in de lucht steekt om het zo eerlijk mogelijk te verdelen. Zorg er in ieder geval voor dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat. Maar met een nieuwe garderobe is dat waarschijnlijk geen enkel probleem!

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

22 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!